Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Endelig er den norske spisskålen her

Norsk spisskål gir deg smaken av sommer – nyt den sprø delikatessen mens den er i sesong.

Endelig er den norske spisskålen her

Knasende sprø og søt 

Grønn spisskål er en frisk og knasende sprø kål med sommerlig smak. Spisskålen har en frisk og skinnende lysegrønn farge, og har løst knyttede blader. Spisskålen er naturlig nok også oppkalt etter sin karakteristiske og spisse fasong, som skiller den fra andre kålsorter. Den grønne spisskålen har en mild og delikat smak som kan minne litt om sommerkål. Den milde smaken gjør at den kan nytes rå, akkurat som den er.

Spisskål trenger ikke mye varmebehandling for å bli en lekker rett – prøv Jan Robins enkle pannestekte spisskål med meierismør. 

Ettersom at den grønne spisskålen er mild i smaken er den ekstra god å spise rå i en klassisk råkostsalat, men spisskålen kan også wokes, stekes, smørdampes eller strimles i en salat eller i wraps. Du kan se alle våre favorittoppskrifter med spisskål her – husk at du alltid kan erstatte sommerkål med spisskål, og omvendt.

Retromat er i vinden som aldri før, hva med å prøve disse asiastisk-inspirerte kålrulettene til helgemiddagen?

Spisskål passer godt til alle typer kjøtt, fisk og fugleretter. Rød og grønn spisskål er lekkert å servere til ulike retter, både til hverdags og til fest.

Spisskålen er ekstra god i en enkel salat. Bruk gjerne rød spisskål også for et fargerikt og dekorativt tilskudd til middagsbordet.

Se hvor enkelt Jan Robin lager en crunchy salat med appelsin og estragondressing.

Spisskålen er kalorifattig, men rik på B-vitaminet folat, vitamin C og kostfiber. Spisskålen inneholder også plantestoffet isotiocyanater, som inneholder svovel og gir kålen smak.

Spisskålen burde oppbevares i kjøleskap ved ca. 2–4°C i en plastpose eller en tett plastboks.