Fantastiske norske beter
Norske beter gir et flott fargespill i maten, og tilfører en sødme i smaken. La deg friste av deilige oppskrifter, og bruk beter neste gang du lager middag.
![Fantastiske norske beter](/siteassets/fotoware/2020/5/rotgronnsaker-og-beter.jpg?width=1300&height=620&mode=crop)
Flere bruksområder
Beter er en svært allsidig grønnsak du kan bruke på mange forskjellige måter. Du kan skrelle dem og bruke dem i råkost direkte, eller du kan la skallet sitte og varmebehandle dem. De trenger ca. 60-90 minutter koking eller baking ved 200 °C. Skallet fjernes først etter varmebehandling.
Tips!
Bortsett fra i jorden og i maten din, trives rødbeter best i kjøleskap. Og gjerne i en plastpose eller en tett plastboks.
Bruk rotgrønnsaker
Beter er i godt selskap i denne delen av norsk grønnsakssesong. Rotgrønnsakene gulrot, sellerirot, persillerot, purre, pastinakk og kålrot er også å finne i grønnsaksdisken, og du kan bruke de sammen eller hver for seg.