Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Kortreist sommer og kortreiste grønnsaker

I sommer kommer vi til å feriere i Norge. Vi kommer til å handle norsk mat i norske butikker, og frukt- og grøntavdelingene i MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI, vil bugne av ferske, norske grønnsaker fra Gartner.

Kortreist sommer og kortreiste grønnsaker

Sesongen er lang

Den norske grønnsakssesongen starter i mai med tomater og salater. Siden kommer sesongens ferskeste grønnsaker i butikken uke for uke, måned for måned, til vi runder av med rotgrønnsaker litt utpå høsten.

Vi kan takke jordsmonn, lange, lyse dager og kjølige netter, og ikke minst dyktige produsenter for den høye kvaliteten på norske grønnsaker.

Tidenes sommer i Norge

Jan Robin Ektvedt er kokk og driver restaurant i Oslo. På vegne av Gartner skal han ut og oppleve tidenes sommer i Norge. For dette blir sommeren vi skal feriere i vårt eget land. På vei gjennom Norge skal han finne kortreiste norske grønnsaker og lage god sommermat av dem. Vi følger sesongene og spiser det beste landet har å by på.

Følg oss på reisen, lær om grønnsaksproduksjon av de dyktige produsentene våre og få tips til hvordan du kan bruke de fantastiske grønnsakene som de dyrker.

Først til Ryfylke og Lauvsnes Gartneri hvor sesongens første tomater er modne nå. Jan Terje Vignes dyrker klasetomater som er proppfulle av smak.