Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Norsk blomkål og sommerkål har en unik smak og kvalitet

Norske jordbær er kanskje øverst på lista over delikatessene vi venter på om sommeren, men blomkål og sommerkål er i så fall en god nummer to.

Norsk blomkål og sommerkål har en unik smak og kvalitet

Norske spesialiteter

Både blomkål og sommerkål har modnet langsomt. Begge har stått i rik jord, fått masse lys og enda mer omtanke. Visste du for eksempel at produsentene «pakker inn» blomkålene i de store bladene når det er kjølige netter i vekstperioden? Norsk blomkål er mildere i smaken enn sine utenlandske slektninger og så crisp og god at du kan brekke av bukettene og spise dem rå. Og norsk sommerkål er en smakfull hovedingrediens på middagsbordet når du serverer den smørdampet til spekemat, laks eller grillkjøtt. Vel bekomme, nyt sommeren og nyt de fantastiske kålsortene våre!

Blomkål

Blomkål har en lang tradisjon på norske matbord – og har vært dyrket her til lands helt siden 1600-tallet. Navnet betyr enkelt og greit kålblomst – og det er blomsten som vi helst bruker som mat, men blader og stilk kan også spises. Er blomkålen rå har blomkålen en anelse peppersmak og sødme.

Sommerkål

Sommerkål blir gjerne også kalt tidligkål eller nykål. Denne sprø, lette og friske godsaken blir av mange sett på som et av årets virkelige gastronomiske høydepunkter. Ubehandlet har sommerkålen en søt og mild kålaroma. Ved koking kommer denne aromaen enda bedre frem – sammen med en herlig sødme.