Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Persillerot

Persillerot ligner litt på en pastinakk, men smaken er helt unik. Persillerot smaker litt som kruspersille og er søt og veldig aromatisk. Prøv den rå eller server den i supper, puré eller stapper.

Persillerot
Bruk

Persillerot er en nydelig smakssetter i supper og gryter og er også godt tilbehør til kjøtt eller vilt. Du kan gjerne spise den rå også i råkost eller i wraps. 

Smak

Persillerot smaker litt som kruspersille, men er noe kraftigere. Smaken kan også minne litt om sellerirot. 

Tilberedning

Persillerot må renses godt før bruk. Kutt av stilkfestet og og skrell den med en grønnsaksskreller. 

Dyrkes i
Oppbevaring

Persillerot oppbevares best i kjøleskap, mellom 2 og 4 grader. Ha de gjerne i en plastpose, eller plastboks.

Næringsinnhold

Persillerot er rik på vitamin C og kostfiber. Den er også en kilde til vitamin B6 og folat, samt til mineralet kalium.

Sesong

Norsk sesong: juli, august, september, oktober, november, desember, januar, februar, mars