Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Bifftomat

Bifftomater er ekstra store og saftige, og har et fastere fruktkjøtt enn andre tomater. Smaken er søt og aromatisk – en super tomat å nyte akkurat slik den er. Den kan også grilles, stekes eller brukes som base i tomatsaus.

Bifftomat
Bruk

Bifftomater er supert å bruke i skiver på burgeren eller grilles eller stekes hel. 

Smak

Bifftomaten er saftig, med en søt og aromatisk smak.

Tilberedning

Vask tomaten og skjær den i skiver, terninger eller bruk dem hele. 

Dyrkes i
Oppbevaring

Den beste lagringstemperaturen er 10-12 grader. Oppbevar tomatene på kjøkkenbenken. Må ikke oppbevares i kjøleskap, der mister de sin gode smak og sødme. 

Næringsinnhold

Bifftomater er kalorifattige, men rike på kostfiber. Samtidig er den en kilde til betakaroten og vitamin C. 

Sesong

Norsk sesong: april, mai, juni, juli, august, september, oktober