Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

La deg inspirere av de norske tomatene

Norske tomater er søte og fulle av smak, og de kommer i mange ulike fasonger og størrelser. Bli inspirert til nye og spennende retter du kan lage med tomatene.

La deg inspirere av de norske tomatene

Fyll tallerkenen med norske tomater

Noen havner garantert rett i munnen, men tomater er også supre når du skal lage velsmakende retter til hverdagsmiddagen. Ved å varmebehandle tomatene, får du frem mer av sødmen og smaken. Prøv dem gjerne stekt, ovnsbakt, grillet, gratinert eller airfryet! Og selv om tomater gjør seg godt som tilbehør, er det jo all grunn til å la dem spille hovedrollen på tallerkenen. 

Norsk klima – til tomatenes beste

Tomatplantene arbeider hardt for å gi gode avlinger, og følges nøye opp av produsentene fra frøene settes i jorden til det er på tide å høste og sende av gårde de modne tomatene. Og norske tomatdyrkere får god hjelp av naturen: Det norske sommerklimaets lange, lyse dager og kjølige netter gir lang modningstid som lar tomatene få utvikle smak, farge og konsistens fullt ut. 

Våre tomatsorter

Oppbevaring

Oppbevar alltid tomater i romtemperatur. Modne tomater har kort holdbarhet og ved oppbevaring under 8 °C taper tomater smak og aroma, og blir raskere bløte. Du bør også ta hensyn til at tomater skiller ut mye etylengass. Etylengass fremskynder modningen hos frukt og grønnsaker som bidrar til raskere forråtnelse. En hovedregel bør derfor være å ikke lagre modne og umodne frukt og grønnsaker sammen.

Tips!

Om du legger en umoden avokado i en pose sammen med en tomat, vil avokadoen modne i løpet av noen timer. Dette er fordi etylengassen i tomat bidrar til å fremskynde modningsprosessen.

Relaterte produkter