Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Nå er det ny, norsk sesong hver uke

Norske grønnsaker modner langsomt, men er verdt å vente på. Lyse dager og kjølige netter fyller norske grønnsaker med en unik smak. Nå er ventetiden over for norske sukkererter, squash, brokkoli, løk i bunt og gulrøtter i bunt.

Nå er det ny, norsk sesong hver uke

Det finnes uendelige muligheter for hvordan man kan tilberede grønnsaker, og vi har samlet flere fristende oppskrifter for deg.

Sukkererter

Sukkererter heter «mange tout» på fransk, som betyr «spis alt». De norske sukkerertene er søte og sprø, og kan spises rå som en snack eller tilføre konsistens i salater. De egner seg også godt til matlaging og kan stekes, kokes og wokkes. Norske sukkererter skal bare skylles før bruk, og om du ønsker kan du fjerne stilk og streng på belgen. 

Brokkoli

Brokkoli er fantastisk som tilbehør til mange typer middagsretter og har kanskje flere bruksområder enn du visste?

Løk

Fersk løk både smaker annerledes og har en annerledes konsistens enn tørket løk. Skjellet har en større krisphet, den er saftigere og har en mild og frisk smak. Prøv fersk gul eller rød løk i bunt neste gang!

Tips!

Fersk løk er mindre holdbar enn tørket løk og skal oppbevares tørt og kjølig ved 1–4 °C

Gulrot i bunt

Buntgulrøttene har en herlig sødme. Den har en knasende sprø og saftig konsistens, og egner seg også godt som en snack. Det fine med gulroten er at den kan brukes på så mange forskjellige måter. Den kan kuttes i strimler, raspes, høvles eller kuttes i små og store biter. 

Squash

Squash har i seg selv lite smak, men har en fantastisk evne til å trekke til seg smak fra det den blandes med. Den kan brukes rå, strimlet, revet, i terninger eller skiver. Har du en mandolin åpner det opp for mange muligheter. Lett kokt eller stekt er squash ypperlig som tilbehør til kjøtt og fisk. 

Visste du at…

Squash tilhører gresskarfamilien og i flere land kalles squash for zucchini, som er italiensk og betyr lite gresskar. Squash høstes i umoden tilstand mens skall og fruktkjøtt fortsatt er mykt.