Norsk spisskål er en delikatesse!
Dette er en frisk, sprø kål med smaken av sommer. La spisskålen sette farge på et måltid med fisk, grillmat, røkt kjøtt, svin eller kylling.
![Norsk spisskål er en delikatesse!](/siteassets/fotoware/2020/6/spisskal.jpg?width=1300&height=620&mode=crop)
Oppskrifter med kål
Spisskål har samme egenskaper som sommerkål, men har en karakteristisk, spiss form. Her er våre favorittoppskrifter med kål – du kan erstatte sommerkål med spisskål, og omvendt.
Allsidig og god grønnsak
Rød spisskål er en variant av vanlig grønn spisskål. Ettersom spisskål er mild i smak kan den nytes rå og er nydelig i en råkostsalat. Spisskål kan også wokes, stekes, strimles i salater, eller smørdampes. Den er kalorifattig, men rik på B-vitaminet folat, vitamin C og kostfiber.
Tips!
Oppbevares best i kjøleskap ved 2–4 ºC, gjerne i plastboks eller plastpose.