Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Norsk vårløk – en fersk delikatesse

Nå er den norske vårløken på sitt aller beste – nyt den mens den er her, sesongen er nemlig kort.

Norsk vårløk – en fersk delikatesse

Mild, fersk løksmak 

Vårløken minner smaksmessig om en blanding av purre og gressløk, men er rett og slett vanlig løk som høstes før den er fullt utvokst. Det gjør at den får en utrolig fersk og saftig konsistens. I tillegg får den en mild smak, noe som gjør at den kan brukes rå eller som garnityr. 

En naturlig smakssetter 

Fersk vårløk er en naturlig smakssetter og kan brukes i mange ulike retter. Du kan selvsagt også nyte den varm. Smørdampet vårløk er en delikatesse, og den smaker også godt enten den stekes eller er med i en wokrett. Husk at vårløken ikke skal varmebehandles så lenge – på den måten beholdes både smak og konsistens best mulig. 

Vårløk er ferskvare, men kan oppbevares noen dager i kjøleskap på mellom 2 og 4 °C, pakket inn i en plastpose eller plastboks med tett lokk. Ikke vent for lenge med å bruke den – et forslag er vårløkpannekaker med asiatisk vri. En lett og smaksrik rett som passer godt nå på sommeren.

I grillesesongen er det også spennende å legge vårløken på grillen! Pass godt på underveis, den trenger kun et par minutter på hver side.