Sesongens fineste squash
Den norske squashen er en av sesongens fineste grønnsaker og den kan brukes til så mangt! La deg inspirere av våre beste tips og oppskrifter.
![Sesongens fineste squash](/siteassets/fotoware/2022/6/3u8a5529.jpg?width=1300&height=620&mode=crop)
Den unike smakssamleren
Squash er en utmerket «smakssamler». Det vil si at den trekker til seg smaker fra hva den tilberedes sammen med. Dette gjør at den er enkel å kombinere med andre grønnsaker. Den kan brukes i nesten alt og i alle former – rå, bakt, strimlet, revet, skivet – det er bare å prøve seg fram.
Nå om sommeren er det også supert å legge squashen på grillen. Squash grilles i 2–5 minutter, avhengig av hvor store biter den er delt i. Squashen er klar når den føles myk på utsiden, men fortsatt er litt fast i midten
![Vær generøs med både olje og krydder når du tilbereder squashen – den trekker lett til seg andre smaker.](/siteassets/fotoware/2022/6/3u8a5344-1.jpg?width=800&height=500&mode=crop)
Mild og nøytral smak
Squashen er en grønnsak med en mild og nøytral smak. Dette gjør at den er lett å like for både store og små. I tillegg har den en jevn og fast konsistens som betyr at den er super å bruke rå. Den kan faktisk bruke på samme måte som agurk!
Squashen er en favoritt på kjøkken verden over, for eksempel i en fransk ratatouille eller strimlet som et alternativ til spagetti. Denne fiberrike grønnsaken føles kanskje litt eksotisk, men dyrkes med stor suksess her i Norge.
![Squashen trenger ikke lang tid på grillen – følg godt med underveis, den er klar på et par minutter på hver side.](/siteassets/fotoware/2022/6/3u8a5358.jpg?width=800&height=500&mode=crop)
Squash får kuldeskade under 10 ºC og bør derfor ikke oppbevares i kjøleskap, men ved 12–14 ºC. Squash tørker fort og har derfor kort holdbarhet.