Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Sesongens fineste squash

Den norske squashen er en av sesongens fineste grønnsaker og den kan brukes til så mangt! La deg inspirere av våre beste tips og oppskrifter.

Sesongens fineste squash

Den unike smakssamleren 

Squash er en utmerket «smakssamler». Det vil si at den trekker til seg smaker fra hva den tilberedes sammen med. Dette gjør at den er enkel å kombinere med andre grønnsaker. Den kan brukes i nesten alt og i alle former – rå, bakt, strimlet, revet, skivet – det er bare å prøve seg fram.

Nå om sommeren er det også supert å legge squashen på grillen. Squash grilles i 2–5 minutter, avhengig av hvor store biter den er delt i. Squashen er klar når den føles myk på utsiden, men fortsatt er litt fast i midten

Vær generøs med både olje og krydder når du tilbereder squashen – den trekker lett til seg andre smaker.
Vær generøs med både olje og krydder når du tilbereder squashen – den trekker lett til seg andre smaker.

Mild og nøytral smak 

Squashen er en grønnsak med en mild og nøytral smak. Dette gjør at den er lett å like for både store og små. I tillegg har den en jevn og fast konsistens som betyr at den er super å bruke rå. Den kan faktisk bruke på samme måte som agurk! 

Squashen er en favoritt på kjøkken verden over, for eksempel i en fransk ratatouille eller strimlet som et alternativ til spagetti. Denne fiberrike grønnsaken føles kanskje litt eksotisk, men dyrkes med stor suksess her i Norge.

Squashen trenger ikke lang tid på grillen – følg godt med underveis, den er klar på et par minutter på hver side.
Squashen trenger ikke lang tid på grillen – følg godt med underveis, den er klar på et par minutter på hver side.

Squash får kuldeskade under 10 ºC og bør derfor ikke oppbevares i kjøleskap, men ved 12–14 ºC. Squash tørker fort og har derfor kort holdbarhet.