Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Små poteter – stor smak

Små poteter er fulle av smak og er klare på kort tid, noe som gjør dem perfekt til både hverdags og fest. Jan Robin deler sine favorittoppskrifter som viser potetene fra sin beste side.

Små poteter – stor smak

En anvendelig delikatesse

Små poteter er smakfulle delikatesser som kan brukes på en mengde ulike måter, og kan serveres både til tradisjonsmat og kjappe ukemiddager. Potetene blir ferdige på kort tid og passer perfekt til blant annet koking, steking, baking og grilling.

Hvilken potet skal du velge?

Som regel deler vi potetsorter inn i to kategorier – melne og kokefaste. De røde og gule små potetene er kokefaste varianter som betyr at de er supre til koking eller å bake i ovnen. Små mandelpoteter er en melen variant som betyr at de egner seg aller best til steking eller å bake i ovnen.

Tips!

Små mandelpoteter kan lett koke i stykker, så det er viktig å la de småputre på lav til middels varme. Potetene skal ikke fosskoke. Det er også en fordel å ikke koke de helt ferdig. Hell av vannet når potetene begynner å bli møre og la de dampe i kjelen under lokk i noen minutter til de er ferdige. 

Jan Robins beste oppskrifter med små poteter

Små poteter har mye smak! Prøv en av Jan Robins beste oppskrifter med de små delikatessene. 

Urtesmørpoteter med bakt laks

Små poteter med urtesmør og bakt laks er en skikkelig luksusmiddag. Se hele oppskriften her. 

Ny vri på flesk og duppe

Flesk og duppe er en klassiker her til lands, men hva med å prøve en moderne variant? Se hele oppskriften her.

Salsapoteter med kylling

Tomater og poteter er en uslåelig kombinasjon – prøv disse smakfulle salsapotetene til kylling! Se hele oppskriften her. 

Visste du at?

Små poteter gir mindre matsvinn. De små potetene fra Gartner passer bra når du skal lage mat til litt færre, eller kanskje bare til deg selv. Potetene kommer i en mindre pakning, noe som gjør at du enklere kan kjøpe så mye du trenger og holde oversikten over hva du har.

Vil du ha mer potetinspirasjon? Du finner flere oppskrifter her.