Våre beste kinakål-oppskrifter
Kinakål er en sprø og smakfull kål med mange fine bruksområder. La deg inspirere av våre beste oppskrifter med kinakål i hovedrollen.

En undervurdert kål
Kinakålen kommer opprinnelig fra Kina og har vært dyrket i Europa siden 1900-tallet. Da den først ble introdusert her til lands på 80-tallet ble den raskt populær, og gjorde det enklere for nordmenn å spise mer salat til middagen. Den gang da ble den servert sammen med tomat, agurk og mais eller paprika – gjerne med litt thousand island-dressing på. Med tiden ble kinakålen mindre populær, og assosiert med fastfood som burger og kebab. Flere kokker har slått et slag for kinakålen gjennom tidene, men det er først de siste årene at den har fått en ny vår. Nå dyrker vi mye mer kinakål her til lands, og den er utrolig fersk og lekker – virkelig en grønnsak vi burde bruke mer.
Sprø, mild og søt
Kinakålen er sprø og har en mild, søtlig kålsmak. Den har en avlang form og kålbladene er løst knyttet, som gjør at den føles luftig og ekstra crunchy. Den er fin å bruke rå i salater eller som råkost, men den gode smaken kommer ekstra godt fram når den varmebehandles. Den kan smørdampes, pannestekes, grilles eller brukes i wok, ramen, kimchi, dumplings eller andre asiatiske matretter.

Visste du at?
Kinakål inneholder mye kostfiber og vitamin K. Den er også en fin kilde til vitamin C.
Den norske kinakålen får du kjøpt i mai, juni, juli, august, september, oktober, november og desember, så nyt den mens den er her!