Bama

BAMA har stanset produksjonen ved salatfabrikken på Lierstranda

Siden fredag 18. september har ansatte ved salatfabrikken fått påvist korona. Vår prioritet er å ta vare på dem, og bidra til å hindre videre spredning.

Publisert

– BAMA er i løpende kontakt med de ansatte som er bekreftet smittet, og det står etter forholdene bra til med dem. Vår prioritet er å ta vare på de ansatte og bidra til å hindre videre smittespredning. Vi er i løpende kontakt med smittevernkontorene i Drammen og Lier, som har ansvar for testing og smittesporing. Forhåpentligvis vet vi mer om situasjonen i løpet av kort tid, sier Pia Gulbrandsen, kommunikasjonsdirektør i BAMA Gruppen.

BAMA fikk beskjed om det første smittetilfellet sent fredag kveld. Den ansatte som ble bekreftet smittet hadde da ikke vært på jobb siden onsdag. Lørdag morgen ble ansatte på fabrikken som ikke følte seg helt i form sendt hjem. Søndag ble to nye smittetilfeller bekreftet. BAMA besluttet da å stanse produksjonen og stenge ned fabrikken midlertidig for å være på den sikre siden til situasjonen er avklart.

Smitter ikke gjennom mat
Ifølge helsemyndighetene og Mattilsynet er det ingenting som tyder på at korona smitter gjennom mat.

– Vi besluttet å stanse produksjonen for å være på den sikre siden til situasjonen er avklart. Tiltakene vi gjør nå handler om å ta vare på ansatte og smittevern. Maten er trygg, sier Gulbrandsen.