Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Bli med på Fix the Food

Fredsprisen 2020 ble tildelt Verdens matvareprogram. Det feires med matfestival utenfor Nobels Fredssenter.

Bli med på Fix the Food

Hold av datoene 24. og 25. september, og gled deg til Fix the Food. En annerledes matfestival som belyser sammenhenger mellom mat og fred, sult og krig, og lærer deg mer om bærekraft. Festivalen er åpen for alle, med kokkekurs, matboder, foredrag og aktiviteter på Rådhusplassen. BAMA deltar også, med masse norske fristelser.

Eget BAMA-telt

BAMA tar med seg mange norske frukter og grønnsaker til festivalen. I vårt telt skal det virkelig bugne av duggfriske farger. Det blir smaksprøver, quiz og god stemning.

– I tillegg til å vise fram norske produkter, skal vi snakke om matsvinn. Vi skal bruke festivalen til å formidle viktigheten av å ikke kaste mat. Frukt og grønt er dessverre blant de varene det kastes mest av, og det må endres, sier Alvhild, konserndirektør for bærekraft og innovasjon i BAMA.

Hun tror festivalen vil bidra til at flere ser viktigheten av å behandle frukt og grønt på en god måte, slik vi i BAMA ønsker. Frukt og grønt skal plukkes varsomt, kjøles ned raskt og fraktes forsiktig.

På festivalen vil folk se at BAMA jobber hardt for at mest mulig mat skal havne i munnen, samtidig som vi vil inspirere til fem om dagen.

Hva er Verdens matvareprogram?

  • Verdens matvareprogram er verdens største humanitære organisasjon.
  • Organisasjonen hjelper de landene som sliter med sult og naturkatastrofer.
  • Verdens matprogram jobber også med en rekke utviklingsprosjekter.

kilde: fn.no

Viktig tema

– At Verdens Matvareprogram får Fredsprisen viser hvor viktig matsystemene- og produksjonen er for å skape fred i verden. Det er kamp om både mat og ressurser. BAMA inngår langsiktige leverandøravtaler, handler med over 80 land og er en stor aktør som både kan og vil bidra, sier Alvhild.

Fredsprisvinnerens fokus treffer virkelig BAMAs filosofi om å ta samfunnsansvar og jobbe for å tilby de mest bærekraftige produktene.

–Vi i BAMA jobber også mot bærekraftsmål to, som er å utrydde sult, oppnå matsikkerhet og bedre ernæring og fremme bærekraftig landbruk. Så selvsagt skulle vi delta på denne matfestivalen, sier hun.

Fix the Food - åpningstider

  • Fredag: 12.00–20.00
  • Lørdag: 11.00–17.00
  • Gratis inngang på festivalområdet