Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hvem blir Årets kokkespire?

Den spennende konkurransen ala MasterChef Junior skal få kids i alderen 10-12 år inn på kjøkkenet. Etablerte kjøkkenspirer, ferskinger og andre i målgruppen oppfordres til å sende inn sine bidrag.

Hvem blir Årets kokkespire?

Det betyr at barn født i tidsrommet 2009-2011 kan melde seg på. 

Bak konseptet står SNG (Stiftelsen Norsk Gastronomi), Det norske Bocuseakademiet og BAMA. Konkurransen gjennomføres til våren og frontes av Bocusekokk Tom Victor Gausdal.

– Årets kokkespire har lenge vært en drøm i Stiftelsen Norsk Gastronomi og det norske Bocuse-akademiet. En konkurranse for barn med matglede og entusiasme i sentrum, hvor noen av landets beste kokker er med som dommere, sier Tom Victor Gausdal i SNG.

For selv om det handler mest om matglede, skal rettene også bedømmes.

Deltakerne plukkes ut blant innsendte bidrag. Barna skal komponere en matrett som må inneholde halvparten grønt i tillegg til fersk torsk. Resten kan de velge selv.

De 16 utvalgte går videre til delfinaler som avholdes på de renommerte restaurantene RE-NAA, Speilsalen, Vianvang og Mathallen i Tromsø. Her vurderes rettene etter smak, utseende, originalitet og ikke minst matglede.

Det kåres en vinner og tre sølvvinnere i hver av delfinalene.

De fire vinnerne går videre til landsfinalen, som avholdes på Sentralen i Oslo. Vinneren blir Årets kokkespire.

Fra før av arrangerer SNG konkurransene Årets kokk og Årets unge kokk og kan dermed skilte med lang erfaring fra liknende arrangementer.

MasterChef Junior

Mange har sett den tv-sendte konkurransen med stjernekokk Gordon Ramsey i spissen. Her disker de unge deltakerne opp med de utroligste retter.

Årets kokkespire er ikke helt ulik MasterChef Junior, men målet her er først og fremst matglede, deretter fag, yrke og råvarer. Er vi ekstra heldige, finner vi kanskje også fremtidens vinner av Årets Kokk?

– Bransjen har lagt bak seg et utfordrende år- mange kokker er permitterte. Vi håper at konkurransen kan bidra til fornyet entusiasme for yrket. Kanskje også til rekruttering av nye talenter på litt lengere sikt, sier Ingebjørg Hjortdahl, markedssjef i BAMA

Hjortdahl er glad for at BAMA på denne måten kan bidra til å løfte interessen for gode, norske råvarer av høy kvalitet.

Frist for innsending av bidrag er 14.mars.

Kjenner du noen i alderen 10-12 som liker å lage mat? For å melde på deltakere, gå til aretskokkespire.no