Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Norskandelen på poteter har aldri vært høyere

Grunnen er det tette og målrettede samarbeidet med Gartnerhallen (produsentene), kundene våre og pakkeriene.  

Norskandelen på poteter har aldri vært høyere

Resultatet er at norskandelen på poteter aldri har vært høyere, og nå ligger på 83 prosent. 

Det er stor interesse for norsk mat og norske poteter, noe vi er glade for. 

Vi har arbeidet målrettet i flere år sammen med Gartnerhallen (produsentene), kundene våre og pakkeriene for at norske forbrukere skal få tilgang til så mye norske poteter som mulig– målet er alltid å utnytte hele avlinger.  

Vi pakker poteter i størrelsesordenen 28- 67 millimeter, avhengig av sort. Salget av små poteter øker stadig, og mange av de minste potetene selges i egne forpakninger.  

Av de potetene som ikke pakkes slik, går mye til foredling og blir til velsmakende produkter som mos, stuinger og fløtepoteter. Disse produktene finner du ved grønnsaksdisken i butikken.  

For å kunne utnytte avlingene maksimalt, må vi arbeide systematisk og planmessig gjennom sesongen. Spesifikasjoner på potetene er en del av dette arbeidet, og hele verdikjeden er involvert i utformingen, både BAMA, Gartnerhallen (produsentene), kundene våre, og pakkeriene.    

Målet er det samme: Utnytte hele avlinger og bidra til å hindre matsvinn.