Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Petra Axdorff blir ny konsernsjef i BAMA Gruppen

Petra Axdorff tar dermed over ledelsen av Norges ledende selskap innen frukt og grønt, og et av Norges eldste privateide handelsselskaper. Hun tiltrer som konsernsjef 15. september. Rune Flaen (65) gir seg som toppsjef i BAMA på samme tidspunkt, etter 27 år som administrerende direktør.

Petra Axdorff blir ny konsernsjef i BAMA Gruppen

Axdorff kommer fra stillingen som administrerende direktør for IKEA Spania. Hun har hatt en rekke tunge, internasjonale lederstillinger i IKEA, blant annet innen innkjøp og innovasjon. Hun har også hatt ulike lederstillinger i Norden og i Sverige i dagligvarekjedene ICA og Axfood. Axdorff har en mastergrad i internasjonal økonomi fra Universitetet i Linköping.

– Jeg er stolt og glad for at styret har ansatt Petra som ny toppleder i BAMA. Hun var vår foretrukne kandidat, etter en lang og grundig prosess. Hun er en kunde- og leverandør-nær toppleder med erfaring fra europeisk så vel som nordisk handel og dagligvare. Hun får jobben med å ta BAMA inn i en ny tid, der norsk produksjon blir stadig viktigere og økt forbruk og differensiert konkurransekraft for kundene er sentralt, sier Kristian Nergaard, styreleder i BAMA Gruppen.

– Jeg ser fram til å jobbe i et selskap som vet at tett samarbeid med kunder og produsenter er avgjørende for å lykkes, og dermed oppnå visjonen om en sunnere og ferskere framtid. Det er en ære å få starte i et selskap med 135 års historie, som jobber for å fornye og forbedre gjennom å kombinere lang erfaring med innovasjon og entreprenørskap, sier Petra Axdorff.

Berømmer innsatsen

– Under Runes ledelse har BAMA økt omsetningen fra 1 til 20 milliarder kroner og skapt solide resultater. Gjennom godt samarbeid fra produsent til sluttkunde, har han vært en pådriver for smarte og effektive verdikjeder som er unike i sitt slag i Norge og internasjonalt. Det har gitt satsing og forutsigbarhet for alle parter samt økt forbruk av frukt og grønt. Styret har jobbet med å finne en etterfølger etter at Rune uttrykte ønske om å tre tilbake for noen år siden, sier Nergaard.

Om BAMA:

BAMA Gruppen AS er det ledende selskapet i Norge innen fersk frukt, bær, grønnsaker, salater og poteter. Selskapet leverer også andre ferske varer som blomster og planter, drikker og påsmurte produkter. BAMA har en sterk forankring i planlagt, norsk produksjon. I norsk sesong utgjør salget av norske varer over 80 prosent. Norskandelen har vært stigende de siste 20 årene, og øker mer enn importerte produkter.

BAMA håndterer i Norge årlig over 500 000 tonn ferske produkter fra 1400 leverandører i 85 land på alle kontinenter. Konsernet har også flere virksomheter i Norden og Europa. BAMA Gruppen omsatte for over 20 milliarder kroner i 2020.

Kontaktpersoner