Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

BAMA går for gjenbrukskasser fra IFCO

Etter en omfattende anbudsrunde, fortsetter BAMA med IFCO Systems Nordic som hovedleverandør.

BAMA går for gjenbrukskasser fra IFCO

IFCO er verdens ledende selskap på utleie av gjenbrukskasser til ferske matvarer. Intensjonsavtalen omfatter all logistikk og vask av flerbrukskasser i sju år framover.

–Det har vært en omfattende anbudsrunde, og vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med IFCO. Sammen skal vi jobbe for de aller beste løsningene, sier Erik Hanseid, daglig leder i BAMA Packaging.

Nye kasser

De kjente, grønne kassene vil bli erstattet av en ny forsterket variant. Disse vil holde samme størrelser, men sikre bedre vasking og renhold. I tillegg er de lettere å reparere og gjenvinne.

Tidspunktet for kassebyttet er ennå ikke fastsatt, men skjer trolig i løpet av første kvartal i 2023. Nå jobbes det med forberedelser som tilpasning av pakkelinjer og klargjøring for utskiftninger i verdikjeden.

Sammen vil IFCO og BAMA sørge for at alle involverte får god informasjon om det som skjer. Per i dag fokuseres det på å benytte gjenbrukskasser på kulturer og varegrupper som allerede benytter IFCO.

Hovedlageret til IFCO ligger i Drammen, og vaskingen vil fortsatt foregå der. Anlegget vil gjennomgå fornying og oppgradering, for enda bedre kapasitet og ytterligere kvalitetsforhøyelse. 

Om IFCO

IFCO er verdens ledende selskap innenfor utleie av gjenbrukskasser til ferske matvarer innen frukt & grønt, kjøtt, fisk og bakervarer fra produsent til butikk.  Selskapet ble etablert i 1992, har hovedkontor i München og datterselskaper i mer enn 50 land over hele verden. Selskapet hadde i 2020 ca. 11 milliarder i omsetning og våre samarbeidspartnere benyttet IFCOs gjenbrukskasser ca.1,7 milliarder ganger til leveranser av ferske matvarer årlig.