Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Jordens beste poteter

Nypoteter er benevnelsen som brukes på de første potetene som dukker opp av jorden. Og de norske nypotetene er så gode at de burde kalles «nytpoteter».

Jordens beste poteter

Markerer starten på sommeren.

Kokk Jan Robin Ektvedt har på sin rundreise i sommer-Norge også tatt turen innom norske potetbønder. Og han lar seg som alltid imponere over kvaliteten på de norske nypotetene. Og for Jan Robin markerer de norske nypotetene selve starten på den norske sommeren.

Nyt dem som de er

Nypoteter er blir gjerne høstet og pakket samme dag. Og som annen ferskvare smaker de best om det ikke går for lang tid før de spises. Norske nypoteter sammenlignes ofte med norske jordbær fordi de begge er best som de er. Man skal liksom ikke tulle for mye med det som naturen har laget så perfekt. Så skrubb dem lett og kok dem så vidt møre med skallet på.

Kjenn din besøkelsestid

Norske nypoteter er ferskvare og tilgjengelige bare i en kort periode fra sankthans til rundt starten av august. Så her gjelder det å komme seg i butikken om man ønsker å kombinere jordens beste poteter med verdens beste ferieland.