Bama

Gresskar

Norskproduserte gresskar er ikke bare dekorative, men fruktkjøttet er velsmakende og utmerket i ulike retter.  Perfekt som paifyll, suppe, i gryter eller ovnsbakt.

Gjennom sommeren vokser gresskar seg smakfulle og fargesterke i norsk jord, og det finnes mange ulike sorter.  

Den varme fargen på gresskaret skyldes det høye innholdet av betakaroten (vitamin A). Gresskar er kalorifattig, rikt på kostfiber og en kilde til kalium.

Gresskar er mer enn Halloween, det er faktisk en av høstens mest spennende grønnsaker.

Halloween-gresskaret har en litt søtlig smak som kan minne om gulrot eller søtpotet. Egner seg godt i oppskrifter som bruker gulrot, f.eks. i suppe og kake.  

Hokkaidogresskar har et fast fruktkjøtt, uten tråder og med en nydelig oransje farge. Smaken er søt og nøtteaktig og passer utmerket i de fleste gresskaroppskrifter. 

Prøv en av våre spennende gresskaroppskrifter.