Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Frukt og grønt på budsjett

Husk at du ikke trenger å kutte ut frukt og grønt, selv om du kutter ned på pengebruken.

Frukt og grønt er noe av det billigste du kan handle, om man ser på kiloprisen. Samtidig er det supergodt.

Her gjelder det å tenke smart, og handle på best mulig måte. I listen under har vi samlet noen tips til deg. 

Gode handletips

  •  Har du valget mellom flere butikker? Let etter tilbud. 

  • Har du frukt og grønt tilgjengelig, er det lettere å spise mer av det.

  • Det er lurt å ukeshandle. Da slipper du unna unødvendig småhandling hver dag. Det blir billigere i lengden.  

  • Du kan gjerne handle endel frukt og grønt på en gang, så lenge du tenker over oppbevaringen. Rotgrønnsaker skal i kjøleskapet, mens epler, bananer, mango, tomat og agurk trives best på benken.  

  • Sjekk holdbarhetsdatoen, så vet du at maten kan ligge lenge. Da er det mindre risiko for at du ender opp med dyrt matsvinn. 

  • Trenger du gulrøtter til tre middager er det billigere å handle en stor pakke, enn tre små pakker.

  • Kjøp gjerne sesongvarer, for da er kiloprisen ekstra bra. 

  • Det er kjempesmart å lage litt ekstra salat til middagen. Spe på med pasta, bønner, kjøtt, kylling eller fisk. Lag litt ekstra, så har du lunsj til dagen etter. 

  • Har du en wraps liggende, kan den fylles med masse frukt- og grønnsaksrester. 

  • Bruk kjøtt og fisk som sideretter, slik de gjør i Asia. Det blir rimeligere, og man får garantert i seg mer frukt og grønt. 

  • Server nøtter og friske frukter til dessert. Det er sunt og gjør deg mindre fysen på dyrere godteri.