Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Lunsj i kantinen – eller medbragt

Lunsj er en velfortjent pause midt på dagen, så sørg for at den er noe å glede seg til! Enten du tar med deg matpakke eller spiser i kantina kan du gjøre gode matvarevalg. Vi har laget noen lunsj-tips til matpakke og til valg du bør gjøre i kantina.

Lunsj i kantinen – eller medbragt

Fordelen med nistepakke er at du enklere kan planlegge hva du skal spise og du kan spise akkurat når du vil. Det er få ting som slår en skikkelig god matpakke, men har du en kantine med godt utvalg, kan det være et fint alternativ. Her er noen tips: 

  • Salat-matpakketips: Det er kjempesmart å lage litt ekstra salat til middagen, og så bruke det som basis for en salat du kan ta med i vesken. Oppbevar salatrestene kaldt om natten, og gjør klar enten om kvelden (så sparer du tid om morgenen) eller rett før du skal gå. Topp for eksempel salaten med tunfisk, makrell i tomat eller kyllingskinke, kokt egg, kyllingkjøttboller eller bønner og kikerter. Tilsett cherrytomater, sukkererter og litt revet gulrot, og topp med en god dressing. Hadde du poteter i går? Kutt i biter og ha i salaten! Det samme kan du gjøre med ris eller pasta.
  • Wraps-matpakketips: Har du en (grov) wraps eller to, kan den fylles med alt! Skiver av avokado toppet med kylling, mais, sukkererter og chili, så har du en texmex-variasjon. Vi er spesielt svake for denne wrapsen: Rør sammen litt jordbæryoghurt og naturell smøreost, smør på wrapsen. Dryss over 4-korn eller annen musli, og topp med skivet banan og skiver av jordbær.
  • Kantinetips: Salatbaren er et smart sted å starte. Tenk at en tredel av tallerkenen din bør være fylt av salat og grønnsaker – minst! La resten av plassen deles likt mellom enten potetbiter, ris eller pasta (helst fullkorns), og magert kjøtt, all slags fisk, egg, eller bønner og linser. Er det ingen salatbar? Gå for en grov baguett med sunt pålegg og mye grønt, eller en ferdigsalat. Gryteretter og supper med masse grønnsaker er flotte valg, og er det frukt i nærheten, bør du unne deg det som dessert.