Bama

Ti måter å bruke opp brune bananer på

Har du brune bananer på benken? Da er du veldig heldig, for brune bananer er den perfekte ingrediens til å lage gode saker med ekstra søt smak. Her er ti tips!

Banantoast med peanøttsmør og bringebær: Del banan i skiver og smør på med peanøttsmør og bringebærsyltetøy. Himmelsk!

Banansoftis (Nicecream): Frys banan i skiver, vent to timer og kjør til mos i en food processor sammen med noen teskjeer sitronsaft.

Banan på brødskiva: Piff opp brødskiva med "chunks" av banan. Pynt gjerne med friske bær!

Banansplit: Del bananen i passe biter og dryss over flytende honning, rosiner og nøtter. Serveres med is.

Hjemmelaget bananpålegg (Banos): Mos bananen og smør den på brødskiva. Strø gjerne over litt kakaopulver.

Bananmilkshake: Bland banan, melk og gjerne litt iskrem om du har. Pynt med nøtter, sjokoladesaus og krem.

Banan på pinne: Del banan i to og dypp i sjokolade. Prøv forskjellige typer strø. Du kan også legge bananpinnene i fryseren.

Smoothiebowl: Bland yoghurt og din favorittsmoothie i en skål. Legg bananskiver og kuttet frukt på toppen.

Banan til frokost: Legg bananskiver på frokostblandingen eller havregrøten

Bananpannekaker: 1. Visp sammen 4 egg, 4 dl melk og 2,5 dl kesam i en bolle. 2. Mos en banan med gaffel. 3. Rør 4 dl mel, 1,25 dl havregryn, 2 ss sukker og most banan inn i eggeblandingen og visp godt til røren blir jevn og klumpfri. 4. La røren stå i ca. 30 minutter før steking. 5. Stek fine og gylne pannekaker over middels høy varme i en liten stekepanne. 6. Topp pannekakene med bær eller frukt etter ønske, litt vaniljekesam og revet brunost er også godt.