Frukt og grønt på grillen | Bama

Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Frukt og grønt på grillen

Det er kun fantasien som setter grenser for hva som kan grilles. Paprika, løk, squash, tomat, blomkål, gulrot, asparges, fennikel, mais, ananas og vannmelon er forslag til frukt og grønnsaker som fungerer strålende på grillen.

Grilling fremhever grønnsakenes sødme og gjør dem ekstra saftige. Rens og del grønnsakene i biter eller skiver. Pensle snittflaten med litt olje. Du kan gjerne lage din egen urteolje og bruke en urtekvast som pensel. Grill grønnsakene på begge sider til de blir gylne og knapt møre. 

Sveip for tips til grønnsaker på grillen

Har du prøvd å grille frukt?

Grillet frukt er kanskje undervurdert, men veldig godt og kan være en litt lettere avslutning på grillmåltidet. Også i frukten kommer søtsmaken ekstra godt frem ved grilling. Om du skal bruke frukten til dessert, kan det anbefales å rengjøre grillflaten først. Hvis ikke kan den få smak av kjøtt og marinade. 

Sveip for nydelig tilbehør til grillmaten