Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Halloween

Knask eller knep? 31.oktober hvert år feires halloween, og det er lite som skal til for å lage en morsom feiring for store og små. Her er masse inspirasjon til hvordan du kan gjøre den skremmende god med frukt og grønt i hovedrollen!

Hva er Halloween? 

Halloween ble til for å minne alle som hadde gått bort, som helgener (hallows) og martyrer. Det feires alltid 31.oktober, dagen før allehelgensdag. 

Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan overraske med i matveien på halloween. Her har vi brukt søte og friske frukter, og gjort de ekstra spennende og skumle. 

Sunne halloweenoppskrifter

Skumle "Frankensteiner" til Halloween

Sjekk disse kule kiwiene med Frankstein-utforming. Fjern det meste av skallet på kiwiene (unntatt på toppen), og del de i to. Bruk sjokolade- eller lakrissaus og spiselige øyne for å lage ansiktet, og putt saltstenger inn på sidene. 

Halloween-snacks på spyd 

Druer, bær, melon eller det du foretrekker! Sett noen skumle, spiselige øyne på hvert spyd. Her har vi brukt bjørnebær, druer, blåbær, melon og physalis. 

Banan med øyne og klementingresskar

Sett halve bananer på spyd, og pynt med spiselige øyne. Putt en bit av stangselleri i klementinen, og vipps så har du et minigresskar! 

Når er halloween?

Halloween feires 31.oktober, dagen før allehelgensdag. 

Grønn kiwi til halloween

Skjær kiwi i skiver, og pynt med saus og øyne. Sett på ispinne. 

Banan med spindelvev blir enkel og mettende halloween-mat

Se så enkelt det er å gjøre bananen litt mer spennende! 

Lag retter med gresskar

Mange syns det er gøy å skjære ut gresskar til halloween. Visste du at innmaten gjerne kan brukes til å lage mat? Pai, suppe og muffins egner seg godt til å lage av innmaten. 

Oppskrifter med gresskar