Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Le banan

Banan… blitt litt glemt, eller?

Bananen har egentlig alt – den er god, sunn, naturlig og emballasjefri. I tillegg er den superenkel å spise. Kanskje er den verdens beste mellommåltid?

Man skulle jo tro at alle spiste banan hele tiden, men det er ikke kjempelett å alltid bli husket i konkurranse med kule energibarer og trendy mellommåltider.

Så for å ikke bli glemt, har vi valgt å løfte bananen opp på tronen den fortjener i en helt ny kampanje. Den skal minne deg på at bananen finnes og at det egentlig bare er å slenge en banan i munnen når du har trent, er småsulten før et møte, eller bare når du er bittelitt fysen.

The magnificent meal between your meal and your meal.

Vi mener at bananen er et perfekt mellommåltid fordi den blant annet har disse egenskapene:
  1. Påfyll som gir deg en oppkvikker frem til neste måltid.
  2. Alltid spiseklar når du trenger det.
Håper du husker bananen neste gang du trenger en liten oppkvikker.
Og føler du at andre rundt deg virker litt sultne? Hvisk «Le Banan» til dem, og se hva som skjer.
 

Det tar nøyaktig 9 måneder fra spire til bananen er ferdig til høsting.

Forever your workoutpartner. Forever yellow.

Banan er perfekt energipåfyll til trening. Banan inneholder karbohydrater, og innholdet av vitamin B6 bidrar til å redusere utmattelse.

Eller etter trening. Eller mens du trener, og du har stått på så lenge at kroppen trenger påfyll for å yte litt lenger. 

Næringsinnhold

I en supermoden banan med mykt kjøtt og brune prikker på skallet, er stivelsen blitt til fruktose som gir et raskt energiopptak.

Ute av kulden

Bananer er ikke noe mer glad i kulden enn det vi er. Oppbevar derfor aldri bananer i kjøleskap, da blir skallet grått. Et tips er å sette de frem på kjøkkenbenken. Da blir temperaturen riktig, også får hele familien en fin påminnelse om å spise 5 om dagen

Epler og pærer

Visste du at epler og pærer kan være bananens venn eller fiende? Epler og pærer avgir nemlig gassen etylen som gjør at bananen modner raskere. Bruk dette til din fordel. Om banan er litt for grønn for din smak, sett den ved siden av eplene og pærene. Om den begynner å bli litt brunprikket, la de stå adskilt.

Type, type, type. Yellow. Type, type, type.

Det kan være krevende å jobbe-jobbe-jobbe. Noen ganger blir arbeidspresset stort-stort-stort. Kanskje du til og med blir litt lei-lei-lei.

Vet du hva du kan gjøre da-da-da? Ta deg en pause, trekke pusten og spise en gul banan.

Da vil du føle at formen blir bra-bra-bra. Du orker å jobbe mer-mer-mer. Og så går tiden til neste pause raskt-raskt-raskt.