Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Spennende oppskrifter med brokkolini

Naturlig god på smak og full av næring

Brokkolini er en smaksrik grønnsak som passer perfekt i ulike retter. Den er søt, med en lett nøtteaktig smak. Prøv den i paier, omeletter, wok og salater. Kokes eller stekes i et par minutter, og spises med hele stilken på. Prøv den også rå!

Sveip for middager med brokkolini

Søtlig smak

Brokkolini minner om brokkoli og har en tydelig sødme og en lett nøtteaktig smak. 

Brokkolini sunt?

Brokkolini inneholder blant annet vitamin C, fiber, kalsium, jern og antioksidanter. I tillegg er den lav på kalorier og karbohydrater. Det gjør denne godbiten til et sunt og næringsrikt valg. Samtidig som den setter et ekstra friskt og fargerikt preg på tallerken din.

 

Har du prøvd å grille brokkolini?

Brokkolini kan enkelt grilles! Vi anbefaler å pensle dem med litt olje og krydre med salt og pepper. Grill dem i cirka fire minutter, til de er møre og har fått en fin skorpe. Dette er en deilig måte å tilberede brokkolini på. Perfekt som tilbehør til grillmat, eller som en sunn og smakfull snack.

Ferdig på 1-2-3

Det er enkelt å steke brokkolini i stekepannen! Ha i litt smør eller olje og fres dem i 2-3 minutter. Ha over salt, pepper og litt sitron. Nyt som tapas, tilbehør til middagen eller som snacks.