Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik skyller du frukt og grønnsaker

Å skylle grønnsaker er viktig, superlett og gøy.

Slik skyller du frukt og grønnsaker

Står det "spiseklart" eller "ferdig vasket", er produktet vasket for deg. Står det ikke det? Da burde du lese videre her.

Å vaske frukt og grønnsaker er en viktig jobb. Derfor har vi samlet noen gode tips og triks. 

Aller først må du huske å vaske hendene godt, med varmt vann og såpe. Utstyret som benyttes til skyllingen må også være rent og pent før du setter i gang.

Skylling av salat og andre bladvekster

Fyll en stor bolle med rent, kaldt vann. Ta salatbladene fra hverandre og legg dem i bollen med vann. Rør godt rundt i bollen, slik at det blir bevegelse i vannet. Dette gjøres for at jord skal løsne fra salatbladene. La deretter salatbladene ligge i vannet i 1-2 minutter. Løft så salatbladene opp fra vannet, legg dem i en salatslynge og tørk bladene. Dersom du ikke har en salatslynge kan du legge bladene på et rent tørkepapir, så de kan renne av seg.

Skylling av epler, pærer, plommer og liknende frukt

Skyll frukten under rennende vann. Gni forsiktig på overflaten av frukten med fingrene mens du skyller. Tørk frukten med tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle.

Skylling av bær, cherrytomater, druer og liknende produkter

Legg produktene i et dørslag. Hold dørslaget under rennende vann. Unngå for høyt trykk på vannet, slik at produktene ikke blir skadet. Sørg for at alle deler av produktene blir skylt. Løft produktene opp fra dørslaget, og legg dem på et tørkepapir - slik at de kan renne av seg.

Skylling av sopp

Sopp skal bare børstes, og ikke skylles.