Hvordan skylle frukt og grønnsaker | Bama

Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hvordan skylle frukt og grønnsaker

Før du skyller frukt og grønnsaker er det viktig at du vasker hendene godt med varmt vann og såpe. Utstyret som benyttes til skylling må være rent. Det er ikke nødvendig å skylle frukt og grønnsaker som er merket med «spiseklart» eller «ferdig vasket».

Skylling av salat og andre bladvekster

Fyll en stor bolle med rent kaldt vann. Ta salatbladene fra hverandre og legg dem oppi bollen med vann. Rør godt rundt i bollen slik at det blir bevegelse i vannet. Dette gjøres for at jord skal løsne fra salatbladene. La deretter salatbladene ligge i vannet i 1-2 minutter. Løft så salatbladene opp fra vannet, legg dem i en salatslynge og tørk bladene. Dersom du ikke har en salatslynge kan du legge salatbladene på et rent tørkepapir slik at de kan renne av seg.

Skylling av epler, pærer, plommer og liknende frukt

Skyll frukten under rennende vann. Gni forsiktig på overflaten av frukten med fingrene under skylling. Tørk frukten med tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle.

Skylling av bær, cherrytomater, druer og liknende produkter

Legg produktene i et dørslag. Hold dørslaget under rennende vann. Unngå for høyt trykk på vannet slik at produktene ikke blir skadet. Sørg for at alle deler av produktene blir skylt. Løft produktene fra dørslaget og legg dem på et tørkepapir slik at de kan renne av seg.

Skyllinh av sopp

Sopp skal bare børstes, ikke skylles.