Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Skylling av frukt og grønnsaker

Å skylle grønnsaker er viktig, superlett og gøy for store og små.

Skylling av frukt og grønnsaker

Står det "spiseklart" eller "ferdig vasket", er produktet vasket for deg. Står det ikke det? Da burde du lese videre her.

Å vaske frukt og grønnsaker er en viktig jobb. Derfor har vi samlet noen gode tips og triks. 

Aller først må du huske å vaske hendene godt, med varmt vann og såpe. Utstyret som benyttes til skyllingen må også være rent og pent før du setter i gang.

Hvordan skylle salat og andre bladvekster?

Fyll en stor bolle med rent, kaldt vann. Ta salatbladene fra hverandre og legg dem i vannet. Rør godt rundt i bollen, slik at jorden kan løsne fra salatbladene. La deretter salatbladene ligge i vannet i 1-2 minutter. Løft salatbladene opp fra vannet, legg dem i en salatslynge og tørk bladene. Dersom du ikke har en salatslynge, kan du legge bladene på et rent tørkepapir.

Hvordan skylle epler, pærer, plommer og liknende frukt?

Skyll frukten under rennende vann. Gni forsiktig på overflaten av frukten med fingrene mens du skyller. Tørk frukten med tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle.

Hvordan skylle bær, cherrytomater, druer og liknende produkter?

Legg produktene i et dørslag. Hold dørslaget under rennende vann. Unngå for høyt trykk på vannet, slik at produktene ikke blir skadet. Sørg for at alle deler blir skylt. Løft produktene opp fra dørslaget, og legg dem på et tørkepapir– slik at de kan renne av seg.

Hvordan skylle sopp?

Sopp skal bare børstes, og ikke skylles.