Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik tilbereder du hvit asparges

Asparges har en ekte og ren smak, som er fantastisk rik og intens.

Slik tilbereder du hvit asparges

Hvordan tilberede hvit asparges? 

  1. Kutt av 2-3 centimeter av den nederste, trevlete aspargesdelen.
  2. Hvit asparges har tykkere skall enn grønn, og må skrelles godt. Hold i toppen og skrell nedover. Bruk en potet- eller aspargesskreller. La aspargesen ligge flatt på en skjærefjøl når du gjør dette. Drei aspargesen rundt, slik at du får skrelt hele. 
  3. Kok aldri asparges i aluminiumskjele, det kan gi en metallisk smak. Kok de i lettsaltet vann, med noen dråper sitron og litt sukker. Hvit asparges er også kjempegodt smørdampet, med vann, noen dråper sitron, salt og sukker i pannen. Avhengig av tykkelse er aspargesene møre etter 5-6 minutter. Bruk en knivspiss for å sjekke koketiden. Kniven skal gli lett gjennom, uten å møte fast motstand.
  4. Serveres varme eller avkjølte.

Tips

Beregn 6-10 asparges per person når du inviterer til hverdagsfest.