Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik tilbereder du hvit asparges

Den hvite aspargesen forbindes med den ekte og rene asparges-smaken, fantastisk rik og intens. Perfekte hvite asparges er noe av det ypperste av grønnsaker. Beregn 6-10 stk. per person når du inviterer til hverdagsfest.

  1. Kutt av 2-3 cm av den trevlete delen nederst. Hvit asparges har tykkere skall enn grønn og må skrelles godt. Hold i toppen og skrell nedover ca. 3 cm fra toppen med en potet- eller aspargesskreller. La aspargesen ligge flatt på en skjærefjel når du gjør dette - drei aspargesen og skrell hele veien rundt.

  2. Kok aldri asparges i aluminiumskjele, det kan gi en metallisk smak. Kok i lettsaltet vann med noen dråper sitron og litt sukker. Hvit asparges er også kjempegod når den bare smørdampes med vann, noen dråper sitron, salt og sukker i pannen. Avhengig av tykkelsen, er aspargesen mør etter 5-6 minutter. Bruk en knivspiss for å sjekke koketiden - kniven skal gli lett igjennom uten å møte fast motstand. Serveres varm rett fra gryten eller avkjøles på et fat for servering.