Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik tilbereder du hvit asparges

Asparges har en ekte og ren aspargessmak, som er fantastisk rik og intens.

  • Kutt av 2-3 centimeter av den trevlete, nederste aspargesdelen. Hvit asparges har tykkere skall enn grønn, og må skrelles godt. Hold i toppen og skrell nedover. Bruk en potet- eller aspargesskreller. La aspargesen ligge flatt på en skjærefjøl når du gjør dette. Drei aspargesen rundt, slik at du får skrelt hele. 
  • Kok aldri asparges i aluminiumskjele, det kan gi en metallisk smak. Kok de i lettsaltet vann, med noen dråper sitron og litt sukker. Hvit asparges er også kjempegodt smørdampet, med vann, noen dråper sitron, salt og sukker i pannen. Avhengig av tykkelse, er aspargesene møre etter 5-6 minutter. Bruk en knivspiss for å sjekke koketiden. Kniven skal gli lett gjennom, uten å møte fast motstand. Serveres varm, rett fra gryten eller avkjøles på et fat før servering.
  • Beregn 6-10 stykker per person når du inviterer til hverdagsfest.