Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Slik tilbereder du nypoteter

Herlige nypoteter er friske og gule, både på utsiden og innsiden. De er også utrolig ferske, smakfulle og enkle å tilberede.

Slik tilbereder du nypoteter

Hvordan koke nypoteter? 

  1. Vask og skrubb potetene, og kok dem møre i saltet vann. Det tar cirka 10-15 min.  
  2. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. 
  3. Server de nykokte potetene toppet med smør, hakkede urter og et dryss flaksalt.

Hvordan ovnsstekte poteter? 

  1. Vask og skrubb potetene. 
  2. Kutt potetene i terninger eller båter.  
  3. Legg potetene på stekebrettet, og drypp olivenolje og krydder over. 
  4. Stek i ovn på 220 grader i cirka 20 minutter, eller til potetene har blitt møre, gylne og sprø.