Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Bent har ordet

Konsernet satte omsetningsrekord med 23 milliarder i 2023 – og det i et år med tørke, regn og flom som sørget for utfordringer for flere produktgrupper både i Norge og Europa. Men dette stoppet verken BAMA-ansatte, kunder, produsenter eller leverandører fra å finne smarte løsninger og sikre leveransene. Vi skal stå på videre for ytterligere vekst og innovasjon, og for at folk skal spise mer frukt og grønt.

Bent har ordet

BAMA er blant de 10 ledende frukt- og grøntselskapene i verden. Med lang erfaring og et sterkt team i verdikjeden er vi godt rustet til å håndtere utfordringer og endringer i et raskt tempo – både fra dag til dag og på lenger sikt. Verden forandrer seg raskere enn noen gang, og det betyr at vi må ha et konstant fokus på endring og stadig jobbe smartere. Lagspillet i verdikjeden er vårt sterkeste kort. Sammen satser vi offensivt på vekst, innovasjon, bærekraft og kategoriutvikling. For BAMA har et fantastisk utgangspunkt – vi arbeider med fremtidens produkter. Frukt, grønt, bær og poteter er mat alle bør spise mer av, både med tanke på egen helse og klimaet.

BAMA består av en rekke virksomheter i inn- og utland som jobber for en sunnere og ferskere framtid. Sammen skal vi få enda flere til å spise 5 om dagen, aller helst mer. Nyere kunnskap viser at 8 er det beste. Det er et stykke igjen dit– undersøkelser viser at nordmenn kun klarer 2,9 om dagen i snitt, noe som er altfor lite.

Det skal vi snu.

Vi skal fortsette å bidra med både kunnskap og inspirasjon til hvordan frukt og grønt raskt og enkelt blir en del av alle dagens måltider – også når du er travel eller på farten. Vår ambisjon er at alle skal kunne velge sunn mat – derfor leverer vi frukt og grønt i ulike prisklasser. Vi har et tett samarbeid med leverandører i inn- og utland, og jobber for sømløse sesongoverganger, god kvalitet og riktig volum. Vi satser også sterkt på produkt- og sortsutvikling for å sikre bredde og dybde i sortimentet. Frukt og grønt er noe av det rimeligste og sunneste du kan spise, og vi skal bane vei for innovasjon og utvikling sammen med kunder, produsenter og leverandører – med mattrygghet, ferskhet og bærekraftige løsninger i fokus.

Gjør en fantastisk jobb

For å få opp forbruket, må vi sørge for raske og enkle løsninger i en hektisk hverdag. Her gjør BAMA Industri en fantastisk jobb i topp moderne lokaler på Tranby. Der utvikler og produseres ferskforedlede produkter som oppkuttede salater, frukt og grønt til dagligvare, storkjøkken og servicehandel. BAMA Blomster holder også til på Tranby. Vi leverer friske kvalitetsblomster til dagligvare og i servicehandel – slik at man enkelt kan ta med seg en bukett til seg selv eller andre.

30 år med NFF

Gode vaner bør starte så tidlig som mulig. Vi jobber derfor med spennende innhold, markedsføringskampanjer og sponsoraktiviteter tilpasset både store og små, for å inspirere til en sunn livsstil. Og vi kan definitivt konkurrere mot de beste. Vi vant «EM i sponsing» sammen med Norges Fotballforbund i klassen «Event of The Year» med «Drømmedøgn». 100 barn fikk et døgn med fotballaktiviteter og overnatting på gressmatta på Ullevål i anledning 30- års jubileet for samarbeidet med Norges Fotballforbund.

Haaland spiller for BAMA

Og det blir mer fotball, både med NFF og Erling Braut Haaland. I 2023 inngikk vi tidenes samarbeid – stjernespilleren på Manchester City og det norske landslaget spiller nå også for BAMA. Med Haaland i spissen når vi ut med budskapet om fysisk aktivitet, sunn mat og nok søvn på tvers av generasjoner.

8 nye år med Gartnerhallen

Folk over hele verden vil helst ha lokal mat – slik er det også i Norge. BAMA jobber tett sammen med de dyktige produsentene i Gartnerhallen, og har hatt et sterkt engasjement i planlagt norsk produksjon i en årrekke. I 2023 fornyet vi samarbeidsavtalen med ytterligere 8 år. Sammen jobber vi for økt omsetningsverdi, volumutvikling og en stadig lenger norsk sesong.

Det gode samarbeidet med Gartnerhallen og kundene våre resulterte også i en gledelig bestenotering for salg av norske epler. Etter en enestående eplehøst ble det ny rekord med salg av 6200 tonn norske epler – både kjente og kjære sorter, samt de nye tilskuddene Eden og Fryd, er grunnen til suksessen.

Også når du er på reise eller spiser på restaurant, er sjansen stor for at du får ett eller flere av våre produkter på tallerkenen. BAMA Storkjøkken leverer fantastisk service og produkter av høy kvalitet til hoteller, restauranter og kantiner over hele landet. I 2023 ble selskapet kåret til «Årets leverandør» av Strawberry, tidligere Choice Hotels.

Kunnskaptørst og læringsvilje

Vi har mye å være stolte av, som vi tar med oss videre. Samtidig er fremtidig suksess avhengig av konstant endringsvilje. Digitalisering og ny teknologi sørger for effektivisering og utvikling i et høyere tempo enn noen gang. Det stiller krav til kunnskapstørst og læringsvilje hos de ansatte – noe det ikke skorter på hos oss. Data Science- teamets nye app «Smart Transport» ble belønnet med Dataforeningens innsiktspris i 2023. Her har de laget en enkel løsning som skaper stor verdi for oss og kundene våre. Varetransport er en viktig del av vår virksomhet, og løsningen for smart transportplanlegging sørger for kostnadsbesparelser, reduserte klimautslipp og ferskere produkter i butikkene.

BAMA skal fortsette det gode arbeidet for bedre folkehelse og de mest bærekraftige produktene – hele veien fra jord til bord.