Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Fra jord til bord

Varestrømmen er selve livsnerven i BAMA. Hvert år håndteres over 500 000 tonn ferske produkter gjennom terminaler og produksjonsanlegg ut til kunder over hele Norge. Mange produkter er norske og lokale, andre importeres fra de fleste kontinenter i verden. Dette er virksomheten – kort fortalt.

Fra jord til bord

BAMA er en global aktør med stor kontakt-flate, både nasjonalt og internasjonalt. Selskapet har i dag et nettverk med rundt 1300 produsenter i inn- og utland, og håndterer årlig store volumer med fersk frukt, grønnsaker, bær, drikke og blomster.

Frukt og grønt er levende produkter hvor kvaliteten må ivaretas uansett avstand. Gjennomtenkte logistikkløsninger er avgjørende for at ferske og friske produkter skal nå raskest mulig ut til kunder og forbrukere. Å korte ned tiden fra jord til bord er en konstant ambisjon, og produktene fraktes i en ubrutt kjølekjede under hele transporten – uansett opprinnelse.

Gjennom mange år har BAMA bygget opp spesialkompetanse på innkjøp og logistikk, og legger stor vekt på å bygge og vedlikeholde gode relasjoner til nye og eksisterende produsenter. I en verden der krevende klimaforhold fører til stadig mer ustabil varetilgang, er verdikjedesamarbeidet viktigere enn noen gang.