Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Enkel tilberedning og mat i farta

Lokal, sunn og grønn mat er i vinden som aldri før. Den skal også gjerne være enkel å tilberede eller kunne tas med på farten. BAMA Industri har videreforedlet salater, poteter, frukt og grønnsaker til et stadig voksende marked siden 1996. Det skal gå raskt og være enkelt å lage sunne middager i en travel hverdag. Nå er det over to år siden de flyttet inn i nye lokaler på Tranby sammen med blomster.

Enkel tilberedning og mat i farta

To år på Tranby

Det er to år siden Industri og alle Blomster-avdelingene flyttet sammen. I 2023 var fokuset på forbedret drift, i tråd med målene for den nye fabrikken.

Forbedret drift, i tråd med målene for den nye fabrikken. Topp moderne lokaler, bygget og rigget for en fordobling av produksjonskapasiteten, samt innovasjon, vekst og utvikling. Vel etablert i den nye fabrikken, startet året med å fortsette den gode prosessen for kontinuerlig forbedring, og virkelig utnytte mulighetene ved det nye anlegget.

Med Industri og Blomster under ett tak, kan vekstambisjonene realiseres. På Tranby foredles og forvandles frukt og grønt fra nærområdet til ferske og ferdige salater. Buketter og oppsatser til dagligvare og servicehandel lages med stor presisjon. Begge selskapene hadde for lengst vokst ut av sine gamle lokaler, og trengte mer plass og moderne fasiliteter for å ta skrittet videre. På Tranby jobbes det kontinuerlig med innovasjon, vekst og utvikling i samarbeid med kundene, for å tilby forbrukerne ferske produkter av høy kvalitet.

En viktig del av utviklingen i 2023, handlet om å forbedre arbeidsprosessene. Dyktige ansatte tok nye ERP- og MES- løsninger på strak arm, noe som bidro til en mer effektiv drift. Det ble også benyttet en øvelse med fokus på involvering, og de ansatte kom opp med en rekke gode forbedringsforslag, og dem med størst potensial ble videreført. Dette gjennomføres også ved de andre fabrikkene.

Forslagene gikk på oppfølging av konkrete tiltak på daglig basis for økt salg, forbedret drift og produktkvalitet, sikring av forsvarlig HMS, samt reduksjon av kostnader og forbruk av ressurser som råvarer, emballasje, energi, vann og tid. Det var også fokus på å skape en god arbeidsplass hvor de ansatte kan trives, noe som også bidro positivt i året som gikk.

Raskt, sunt og enkelt

Fersk og sunn mat, samt mellommåltider, er produktkategorier som folk vil ha mye av. I tillegg har forbrukerne et økt fokus på helse, bærekraft og lokal mat. Det bør gå raskt og enkelt å tilberede sunne måltider i en hektisk hverdag for at folk skal spise mer frukt og grønt. BAMA Industri sine mange salater i ulike størrelser er ferdig kuttet og vasket, og kan legges rett på tallerkenen. Produktene kan gjøre det enklere for både barnefamilier, par og single å lage grønnere måltider.

Lokale produkter

Vi ønsker å bruke så mye lokale produkter som mulig. Mai til oktober er norsk sesong, og i denne perioden er mer enn 90 % av råvarene som foredles på Tranby dyrket i nærheten. Potetene som foredles ved anlegget i Moss er norske i 9-10 måneder i de årene hvor potetsesongen forløper som normalt.

Ved fabrikken i Fruktveien i Lier produseres blant annet ferdige stapper, stuinger og mos. De smakfulle produktene inneholder kun poter, grønnsaker, krydder og litt smør for smakens skyld. I Fruktveien sørger de også for oppkuttet frukt og et rikt utvalg av produkter som er spesielt tilpasset salatbarer.

I Oslo, Bergen og Tromsø produserer Nordic Lunch ferske og påsmurte sandwicher, wraps og bagetter, samt et bredt utvalg av spiseklare måltidssalater. De populære produktene leveres til dagligvare og servicehandler over hele Norge.

Leverer kvalitetsblomster til dagligvare, faghandel og servicehandel

Blomstervirksomheten spirer og gror på Tranby. Økt produktivitet, forbedret HMS og bedre vareflyt samt en topp moderne og god arbeidsplass for de ansatte. Det har virkelig blitt fart på sakene etter at tre avdelinger ble til én.

Flyttingen til Tranby har fjernet unødvendig mellomtransport, redusert CO2-utslippet og er et viktig bidrag til en enda mer effektiv verdikjede.

Og nordmenn handler gjerne ferske blomster til seg selv eller andre. BAMA Blomster bidrar til at det blir stadig enklere å sette farge på hverdagen, siden folk kan kjøpe blomster der de handler dagligvarer, uten at det går på bekostning av kvalitet og ferskhet.

Vi handler direkte fra dyktige produsenter i inn- og utland, og har egen lokal produksjon av buketter. Det er lagt opp til et bredt sortiment som møter forbrukernes ønsker og behov gjennom årets mange sesonger og anledninger.

 

🥪Kraftig vekst for Nordic Lunch🌯

Salget av påsmurte sandwicher, wraps og bagetter fortsatte å øke i 2023. Dyktige ansatte ved avdelinger i Oslo, Bergen og Tromsø produserer ferske og smakfulle produkter som flyr ut av dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner over hele landet.

Her er innovasjonstakten høy, og det er et kontinuerlig fokus på å kunne tilby forbrukerne ferske og spennende alternativer i segmentet. Tidligere hadde vi også produksjon i Trondheim, men denne ble flyttet til Oslo høsten 2023. Virksomheten hadde vokst ut av lokalene i Trondheim, og vi lykkes ikke med å finne nye egnede lokaler.