Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

3: Høydepunkter

Det skjer mye i BAMA i løpet av året. Her er noen utvalgte høydepunkter, måned for måned.

3: Høydepunkter

Januar

Vant Innsiktsprisen
Data Science – teamet sørget for seier da deres egenproduserte app «SmartTransport» stakk av med Dataforeningens innsiktspris. Appen er et verktøy for transportplanlegging og bidrar både til reduserte kostnader, lavere klimautslipp og ferskere frukt og grønt i butikkene.

«Årets leverandør» i Strawberry
BAMA Storkjøkken gikk hele veien til topps og hentet hjem den prestisjefylte prisen. I tillegg til det kan de skilte med en rekke andre utmerkelser i løpet av året – blant annet fikk de Reitan Convenience sin bærekraftspris for Berga Juice. «Matredder-juicen» er laget av minst 80 % frukt og grønt som ellers ikke ville blitt spist.

Sølv i Boccuse dÓr
Team Filip August Bendi tok en flott sølvmedalje under Bocuse d’Or i Lyon, verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Teamet bestod foruten Bendi av commis Leon Haarberg Nilsen (kåret til beste commis) og coach Christopher W. Davidsen, med Sven Erik Renaa som president. Harald Osa, merittert kokk og FOU-sjef i BAMA, var mesterskapskommentator og sørget liv og røre i direktesendingen på Nordic Live. BAMA er stolt sponsor gjennom Stiftelsen Norsk Gastronomi.

Februar

Vant Holdbarhetsprisen
Det sørget innovasjonsprosjektet «HoldbarSjekken» for – et testsystem for riktig emballasje til frukt, bær og grønnsaker, som skal bidra til optimal holdbarhet, mindre matsvinn og redusert bruk av plast. Prisen ble delt ut av Grønt Punkt i samarbeid med Matvett på «HOLDBARMESSEN», en møteplass for produksjon, emballering og håndtering.

“Supplier of the Year”
Özler Tarim, vår fantastiske leverandør av sitrus og moreller fra Tyrkia, stakk av med seieren under utdelingen i forbindelse med Fruit Logistica i Berlin.

«Årets grønne kokk»
Nils Flatmark fra Britannia Hotel og Espen Leumann fra Le Bistro tok seieren på Umami Arena i Lillestrøm. BAMA Storkjøkken er stolt sponsor, og var også representert i dommerpanelet ved Kjetil Gundersen. Han er utdannet kokk, sertifisert WACS-dommer på A-nivå og jobber som Key Account Manager i BAMA Storkjøkken.

Mars

Kickstartet «banan-året»
Med totalt tre kampanjer i løpet av året, fikk bananen mye oppmerksomhet i 2023. Den første kampanjen gikk av stabelen i februar, og rettet fokus på bananen som et næringsrikt og rimelig mellommåltid som kan spises på farten.

Mai

30 år med NFF markert med «Drømmedøgn»
Over 1000 søknader og kun 100 plasser. Ett døgn med fotball, landslagshelter og overnatting på matta på Ullevål. For en feiring det ble for de 50 heldige, som fikk ta med seg en venn hver.

Juni

Ny fabrikk i Finland!
BAMA Fresh Cuts Oy utvidet med ny fabrikk som skal sørge for enda ferskere varer i det finske markedet. Den nye fabrikken er nok en milepæl i BAMAs investeringer i løpet av de siste årene.

September  

BAMA x HAALAND
Vi signerte ambassadøravtale med en av verdens aller største fotballstjerner, nemlig Erling Braut Haaland. I årene som kommer vil stjernespissen spille en viktig rolle i å inspirere nordmenn til å spise mer frukt og grønt.

Oktober

Første Haaland-kampanje
Bendit-banankampanje var den første aktiviteten i BAMA X HAALAND-samarbeidet. Filmen ble skutt i sort hvitt, med den gule frukten som blikkfang.

November

8 nye år med Gartnerhallen
BAMA og GH har samarbeidet i et kvart århundre, og mer skal det bli. I november ble det signert en ny langsiktig avtale. Sammen fortsetter vi det gode arbeidet for en stadig lenger norsk sesong og fantastiske norske produkter.

Larvik Løk og Vika Grønt kåret til «Årets leverandør»
De to selskapene samarbeider tett om produksjon, levering og skrelling av løk. Og i 2023 fikk de velfortjent pris under Gartnerhallen Kongress.

Desember

Bestenotering for norske epler
Og det med en norskandel på hele 19 %. I samarbeid med de dyktige produsentene i Gartnerhallen og kundene våre, ble det ny norskrekord med salg av 6200 tonn epler.