Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Bringebæris på pinne

Nydelige ispinner med smak av bringebær! Perfekte i sola, eller når du trenger noe ekstra godt.

 • 15 porsjoner
 • 30 minutter
 • Ikke satt
Bringebæris på pinne

Velg antall porsjoner

Ingredienser

 • Bringebæris på pinne

  • 2 ½ dl fløte
  • 3 stk. egg
  • 3 ss sukker
  • vaniljestang*, frøene
  • *ikke næringsberegnet
 • Rørte bringebær

  • 250,00 g bringebær
  • 2 ss sukker
  • ½ stk. vaniljestang*, frøene
  • *ikke næringsberegnet

Rangér denne oppskriften

Rangér denne oppskriften
5 /5 av 1 rangeringer

Slik gjør du det

 1. Start med å vaske bærene. 
 2. Bland bærene med sukker og vanilje, og rør godt. Sett de rørte bærene til side. 
 3. Pisk sammen egg og sukker i en bolle. Pisk til du har en stiv og luftig eggedosis. 
 4. Pisk fløte til krem i en annen bolle. 
 5. Del en vaniljestang, og skrap ut frøene. 
 6. Bland sammen eggedosis, krem og vaniljefrø. Bruk gjerne en slikkepott til dette. 
 7. Spar 1/3 av isblandingen i en bolle.
 8. Bland resten av isen med de rørte bærene. Juster mengden bær etter ønsket smak. Fyll formene dine med bringebæris, men spar litt plass til vaniljeis også. 
 9. Hvis du ønsker at isen ikke skal blande seg, kan du fryse ned formene med bringebæris i 30-60 minutter– før du har i vaniljeisen. 
 10. Hell i vaniljeis, ha i ispinner og frys natten over! 

Hvor mange ispinner det blir, kommer an på størrelsen på isformene dine.

Tips

Har du ikke nok ispinne-former til hele oppskriften? Frys ned restene i kopper eller bokser. 

Næringsinnhold

Ernæring Verdi

Energi kJ 343,01 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Energi kcal 82,88 kcal

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Fett 7,31 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

Hvorav mettede fettsyrer 4,45 g

Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.

Karbohydrater 2,71 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

Hvorav sukkerarter 2,71 g

Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.

Protein 1,55 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.

Salt 0,03 g

Vanlig salt består av natriumklorid (NaCl). Ett gram salt inneholder ca. 0,4 gram natrium. Gjennomsnittlig saltinntak i befolkningen er ca. 10 g/dag. Myndighetene anbefaler at inntaket begrenses til maks 5 g/dag. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen. Et saltinntak ned mot 1,5 g/dag er for de fleste voksne nok til å dekke behovet for natrium ved normal fysisk aktivitet og klima. Frukt, bær, grønnsaker, poteter og salat er naturlig fattig på salt, men fulle av smak. Begrens tilsetning av salt når du lager mat!