Ostekake med gul og grønn kiwi
Velg antall porsjoner
Ingredienser
-
Bunn
- digestive kjeks*
- sukker
- smør, *
-
Ostefyll
- sitrongelé*
- vann
- naturell kremost
- lettrømme
- fløte
-
Gelélokk
- kiwi, gul
- sitrongelé*
- vann
-
Dekor
- kiwi, gul
- kiwi, grønn
- bjørnebær , *
- mynte, *
Slik gjør du det
Sett ovnen på 180 grader.
Bunn
Kjør kjeksen til smuler i en foodprosessor (eller knus de på en annen måte) og bland inn sukker og smør. Press blandingen ned i en springform (22 cm) med bakepapir, og stek bunnen i 8-10 min. Kjøl den ned.
Fyll
Kok opp vann og rør inn gelepulveret, avkjøl.
Pisk sammen geléblandingen, kremost, lettrømme og sukker.
Pisk kremfløten og vend den inn i blandingen.
Hell over i formen og avkjøl i 5-6 timer.
Gelélokk
Kok opp vann og løs opp gelépulveret. Kjøl ned til blandingen fortsatt er flytende.
Kok opp vann. Skrell kiwi og skjær den i grove biter, og legg de i kokende vann i 15 sekunder. Sil av vannet, og mos bitene med en stavmikser e.l og bland dem inn i geléen.
Hell gelé-og kiwiblandingen over kaken, og sett den til kjøling over natten.
Pynt med gul og grønn kiwi og bjørnebær, og topp med mynteblader.