Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Syltetøy og bringebærkrem til fastelavn

Lag herlige fastelavnsboller fylt med friske bringebær og krem.

 • 8 porsjoner
 • 30 minutter
 • Ikke satt

Velg antall porsjoner

Ingredienser

 • Rørte bringebær

  • 500 g bringebær, fire bokser
  • sukker*, etter smak
  • sitron*, etter smak
  • *ikke næringsberegnet
 • Bringebærkrem

  • 3 dl fløte
  • 150 g rørte bringebær*
  • *ikke næringsberegnet

Rangér denne oppskriften

Rangér denne oppskriften
1 /5 av 1 rangeringer

Slik gjør du det

Rørte bringebær

 1. Skyll de friske bærene.
 2. Ha bærene i en bolle, og vend de forsiktig sammen med en gaffel.
 3. Skvis litt sitron over bærene, og rør inn ønsket mengde sukker. 

Bringebærkrem

 1. Pisk kremfløten helt stiv. 
 2. Vend inn litt rørte bringebær. Bruk omtrent 150 gram av syltetøyet, eller ønsket mengde. Pass på at kremen ikke blir for rennende. 

Tips

Server noen boller med rørte bær og krem, andre med bare krem eller rørte bær. Så kan gjestene dine velge og vrake! 

Næringsinnhold

Ernæring Verdi

Energi kJ 559,13 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Energi kcal 135,75 kcal

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Fett 14,25 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

Hvorav mettede fettsyrer 9,38 g

Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.

Karbohydrater 1,09 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

Hvorav sukkerarter 1,09 g

Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.

Protein 0,79 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.

Vitamin A 198,75 RAE (24% *)

Vitamin A bidrar til normal omsetning av jern. Det bidrar også til å opprettholde normale slimhinner, hud og syn. Vitamin A bidrar til immunsystemets normale funksjon og spiller en rolle i celledelingsprosessen. Altså: Vitamin A finnes i to former, retinol fra kjøtt, fet fisk, egg og melk, samt karotener fra frukt og grønnsaker. Karotener omdannes til aktivt vitamin A i kroppen. Betakaroten er det viktigste karotenet i frukt og grønnsaker.