Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Grillet pizza

Grillet pizza er en hit! Her kommer supre forslag til topping.

  • 4 porsjoner
  • 20 minutter
  • Ikke satt
Grillet pizza

Velg antall porsjoner

Ingredienser

  • Pizzabunn

    • 1 pose tørrgjær
    • 4 dl vann
    • 4 dl hvetemel
    • fullkornshvetemel
    • 4 ss vanlig olivenolje
    • salt, En klype
  • Mozzarella og tomat-topping

    • 1 ½ dl tomatsaus
    • 200 g cherrytomater
    • ½ pose pinjekjerner
    • 2 stk. mozzarella, fersk
    • 1 kvast basilikum
  • Spekeskinke-topping

    • 1 ½ dl creme fraiche
    • ½ pose pinjekjerner
    • 200 g cherrytomater
    • 100 g spekeskinke
    • 50 g parmesanost
    • ½ pose ruccula
  • Potet og sopp-topping

    • 1 ½ dl grønn pesto
    • 3 stk. poteter
    • 150 g fetaost
    • 1 pakke champignon
    • rosmarin

Rangér denne oppskriften

Rangér denne oppskriften

Ingen har rangért denne oppskriften

Slik gjør du det

Pizzadeig 

  1. Ha gjær, mel og fullkornsmel i en bolle, og hell over lunkent vann. Kna det raskt sammen. 
  2. Hell i litt olivenolje og salt.
  3. Elt pizzadeigen i 10-15 minutter. Den skal bli smidig og elastisk. 
  4. Ha et kjøkkenhåndkle over bakebollen. 
  5. Hev deigen til dobbel størrelse. Det tar omtrent 30-40 minutter. 
  6. Kna deigen skikkelig, og del den i like store emner.
  7. Kjevl ut bunnene, så de er klare for grillen. 

Tips til pizzadeigen 

Bruker du halvstekte bunner, som er ferdigkjøpte, trenger du ikke pizzastein på grillen. Lager du pizzaen fra bunnen av, bør pizzasteinen varmes helt opp – før du legger på bunnen. Husk å legge pizzasteinen på når grillen er kald, så den ikke sprekker. 

Det er viktig at grillen er god og varm før pizzaene skal grilles. Det tar omtrent 10 minutter å varme opp en gassgrill, men tiden vil avhenge av hvilken type grill du har.  

Topping 

Mozzarella og tomat-pizza 

  1. Skyll tomatene, og del dem i to.
  2. Riv mozzarellaosten i biter. 
  3. Bre tomatsaus utover pizzabunnen. 
  4. Ha osten og tomatene over pizzaen, og strø over pinjekjerner. 
  5. Grill pizzaen i 7-10 minutter, på indirekte varme. Vri pizzaen litt rundt i løpet av steketiden. 
  6. Strø pinjekjerner over den ferdige pizzaen. 

Fyll med potet og sopp

  1. Kok potetene i 10-15 minutter, før du skyller de i kaldt vann. Kutt potetene i tynne skiver. Du kan også legge potetskivene på pizzaen rå, men det vil forlenge steketiden. 
  2. Skyll, rens og stek soppen gyllen.
  3. Bre pesto utover pizzabunnen. Kjøp ferdig pesto, eller lag denne. 
  4. Ha sopp, potetskiver, fetaost og rosmarin over pizzaen. 
  5. Grill pizzaen i 7-10 minutter, på indirekte varme. Husk å vende litt rundt på pizzaen i løpet av steketiden.

Pizza med spekeskinke-topping 

  1. Smør crème fraîche utover pizzabunnen, som saus.
  2. Vask og del cherrytomatene i to. Strø de utover bunnen. 
  3. Ha på parmaskinke, og grill pizzaen i 7-10 minutter på indirekte varme. Vend litt rundt på pizzaen i løpet av steketiden.
  4. Pizzaen er ferdig når bunnen er sprø. 
  5. Topp pizzaen med parmesan i skiver og frisk ruccula.