Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Nydelig mozzarellasalat ​

Dette er en slager! En perfekt salat til både tapas og grillmat.

  • 8 porsjoner
  • 20 minutter
  • Ikke satt
Nydelig mozzarellasalat ​

Velg antall porsjoner

Ingredienser

    • 8 stk. tomater
    • 6 stk. mozzarella, fersk
    • ½ potte basilikum
    • 1 pose pinjekjerner
    • 2 ss extra virgin olivenolje
    • 1 ss balsamico*
    • *ikke næringsberegnet

Rangér denne oppskriften

Rangér denne oppskriften
5 /5 av 1 rangeringer

Slik gjør du det

  1. Vask og kutt tomatene i skiver.
  2. Kutt mozzarellaosten i skiver også. 
  3. Strø over basilikum og pinjekjerner, og drypp over litt olje​ og balsamico.
  4. Server! 

Tips

Bruker du ikke hele basilikumen? Fyll isbitformer med urter og olivenolje eller vann, og frys ned restene. 

Næringsinnhold

Ernæring Verdi

Energi kJ 91,4 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Energi kcal 22,23 kcal

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Fett 2,47 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

Hvorav mettede fettsyrer 0,35 g

Mettet fett er hardt, og er den typen fett kroppen kan lage selv. For mye mettet fett i kosten kan øke kolesterolverdiene. Myndighetene ønsker at vi reduserer inntaket av mettet fett. Frukt og grønnsaker inneholder svært lite mettet fett. Melk, ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.