Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Salat med avokado og cantaloupemelon

Test denne salaten til grillmaten din! En perfekt miks av søtt og syrlig.

 • 8 porsjoner
 • 20 minutter
 • Ikke satt
Salat med avokado og cantaloupemelon

Velg antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk. cantaloupe melon
  • 2 stk. avokadoer
  • 200 g spinat
  • 1 stk. agurk
  • ½ stk. sitron
  • ½ potte koriander
  • 1 stk. granateple

Rangér denne oppskriften

Rangér denne oppskriften

Ingen har rangért denne oppskriften

Slik gjør du det

 1. Vask og kutt melonen i biter. 
 2. Kutt avokado i terninger og ha litt sitronsaft over. 
 3. Vask spinat, koriander og agurk. Kutt agurken i biter og grovhakk koriander. 
 4. Del og skrell granateple. 
 5. Bland sammen spinat, melon, avokado og agurk. Ha over granateple, koriander og litt sitron. 
 6. Server. 

Tips

Bruker du ikke hele korianderen? Fyll isbitformer med urter og olivenolje eller vann, og frys ned restene. 

Næringsinnhold

Ernæring Verdi

Energi kJ 56,04 kJ

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Energi kcal 13,43 kcal

Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen. Vi måler energi i kJ (kilojoule) eller kcal (kilokalorier). 1 kcal = 4,2 kJ. En gjennomsnittlig kvinne trenger ca. 2000 kcal per dag.

Fett 0,05 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram fett gir 38 kJ eller 9 kcal. Fett er den mest konsentrerte formen for energi i maten (gir mest kalorier per gram). Fett inkluderer mettet fett, enumettet og flerumettet fett. Det er de to siste som er bra for hjertet og helsen for øvrig, og som vi fortrinnsvis bør velge. Fett bør gi oss 25-40 % av det totale energiinntaket per dag.

Karbohydrater 1,81 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram karbohydrat gir 17 kJ eller 4 kcal. Inkluderer enkle sukkerarter og stivelse. Karbohydrater bør utgjøre 45-60 % av energien i et vanlig kosthold. Karbohydrater er den foretrukne energikilden til cellene i kroppen, og er viktig for fysisk aktivitet.

Hvorav sukkerarter 1,81 g

Enkle karbohydrater som smaker søtt. Fruktose, glukose og melkesukker er sukkerarter som finnes naturlig i ulike matvarer. Det er ønskelig å kutte ned på mengden tilsatt sukker i kostholdet. Tilsatt sukker inkluderer hvitt og brunt sukker, honning, ren fruktose og siruper. Frukt og bær er en naturlig kilde til sukkerarter som følges av kostfiber, vitaminer og mineraler. Det er ikke ønskelig å redusere på inntaket av naturlig forekommende sukker.

Kostfiber 2,32 g

Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. 1 g kostfiber gir derfor 8 kJ eller 2 kcal. Finnes kun i plantematvarer. Vi spiser i dag for lite kostfiber - ca 20-22 gram mot de ønskede 30-35 gram per dag. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.

Protein 0,3 g

Energigivende næringsstoff. 1 gram protein gir 17 kJ eller 4 kcal. Protein av høy kvalitet (kjøtt, fisk, egg, melk og soyabønner) inneholder alle byggesteinene kroppen trenger for å danne eget protein. Belgvekster og kornvarer er de mest proteinrike matvarene fra planteriket. Protein bør utgjøre 10-20 % av dagens energiinntak.