Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hokkaidogresskar

Dette gresskaret har en nydelig oransjefarge. Fruktkjøttet ser kanskje hardt og fast ut, men ovnsbakt blir det mykt og søtt. Stek gjerne hokkaido med skallet på, for da blir det nydelig å spise også.

Hokkaidogresskar
Bruk

Hokkaido kan kokes, syltes, stekes, dampes og wokes. Det kan brukes i puré, og passer fint til baking.

Smak

Smaken er søt og nøtteaktig. 

Tilberedning

Hokkaido passer utmerket i de fleste gresskaroppskrifter. Det kan gjerne skjæres i båter og bakes i ovnen. Det blir ekstra godt med sitron, hvitløk, rosmarin og chili på.

Dyrkes i
Oppbevaring

Den beste lagringstemperaturen er mellom 7–10 grader, men gresskaret tåler både romtemperaturer og lavere temperaturer. På grunn av sitt tykke skall kan hokkaidogresskaret lagres i månedsvis, så lenge det ikke er delt opp i stykker.

Sesong

Produseres i august, september, oktober, november

Relaterte produkter