Spagettigresskar
Noen spagettigresskar er helt gule, mens andre er lysegrønne med gulskjær. Når fruktkjøttet kokes, deles det i tråder. De kokte trådene ser ut som spagetti, men smaker nøtteaktig og deilig.
Bruk
Spagettigresskar kan kokes, syltes, stekes, dampes og wokes. De kan brukes i puré, og passer fint til baking. Spagettigresskar kan også brukes som erstatning for potet og pasta.
Smak
Varmebehandlet spagettigresskar får møre og lange gresskartråder, med en mild og nøtteaktig smak.
Tilberedning
Del spagettigresskaret i to eller fire på langs. Frøene plukkes ut fra gresskaret. Skyll gresskaret for frørester, og tørk lett. Spagettigresskar kan ikke spises rå. De brukes derimot kokt, eller stekt. Et tips er å spare på gresskarfrøene, for de kan tørkes og ristes i ovnen.
Dyrkes i
Oppbevaring
Den beste lagringstemperaturen for spagettigresskar er mellom 7–10 grader, men de tåler både romtemperaturer og lavere temperaturer. På grunn av sitt tykke skall kan spagettigresskaret lagres i månedsvis, så lenge det ikke er delt opp i stykker.
Sesong
Norsk sesong: juli, august, september, oktober, november