Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Aubergine

Aubergine er en spennende grønnsak med mange bruksområder. I likhet med squash trekker den til seg smak og aroma fra det den tilberedes med, som gjør at den kan krydres og tilpasses mange ulike kjøkken.

Aubergine

Forberedelser 

Vask auberginen godt og kutt av stilkfestet og skjær i skiver eller terninger. Dryss over litt salt og la ligge i ca. 20–30 minutter. Tørk av overflødig væske som pipler ut. Saltingen bidrar til å redusere at auberginen trekker til seg olje og gir samtidig en litt mildere smak. 

Bruksområder 

Aubergine er utrolig anvendelig og trekker til seg smak og aroma fra det den tilberedes med, i likhet med squash. Dette gjør at den kan brukes i en rekke ulike kjøkken, i alt fra italiensk til kinesisk matlagning. Aubergine kan stekes, kokes, moses, ovnsbakes og grilles. Den kan også fylles med kjøtt og ost, og gratineres. Den er også en super kjøtterstatning og kan enkelt forvandles til en umamibombe ved hjelp av et par enkle grep. 

Oppbevaring 

Aubergin bør oppbevares tørt og kjølig i en temperatur mellom 8 og 10 grader. Kjøleskapet er for kaldt, og kan gi auberginen frostskader. Delt aubergine mister raskt fuktighet og konsistens og bør oppbevares i plastpose eller boks. 

Ernæring 

Auberginen har et lavt innhold av energi, men et høyt innhold av kostfiber.

Smak 

Rå aubergine har en mild og lett bitter smak. Det hvite fruktkjøttet har en svampaktig konsistens er gjerne tørt og mykt. Når aubergine varmebehandles får den en rikere smak og en myk, kremet tekstur.