Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Søte og saftige sukkerter

Vi nordmenn elsker sukkerter og det er ikke uten grunn! Sukkererter er søte, sprø og saftige og er like gode som snacks som til middag.

Søte og saftige sukkerter

Saftige belgfrukter

Sukkererter er søte og saftige belgfrukter med små erter. De har en flott lysgrønn farge og en karakteristisk sprøhet som gjør dem til en grønnsaksfavoritt hos mange. Sukkerertene er mye brukt i både italiensk og fransk matlagning, og på fransk kalles de faktisk «mange tout» som betyr «spis alt». Det er likevel mange som fjerner både stilk og streng, men det er absolutt ikke nødvendig.

Ikke glem forvellingen

Sukkererter av utenlandsk opprinnelse må alltid varmebehandles før de spises. En måte å gjøre dette på er ved å forvelle dem. Da kokes de raskt i et par minutter og avkjøles deretter for å stoppe kokeprosessen. Jo kaldere vannet er, jo mer sprø blir de. Forvellingen gjør sukkertene enda grønnere i fargen og ekstra søte i smaken.

Visste du at?

Sukkererter heter nettopp dette fordi de er veldig søte sammenlignet med andre belgfrukter.

Mer enn bare snacks

Her til lands brukes sukkererter mye som snacks, men den lille belgfrukten har langt flere bruksområder enn som så. Prøv de stekt, kokt eller wokket, men husk å ikke tilberede dem for lenge, da mister de spensten. De er gode i omelett, stuinger, pastaretter og er en naturlig del i enhver fargerik salat.

Sukkererter er kalorifattige, men fulle av kostfiber. De er rike på vitamin C og er en fin kilde til B-vitaminene tiamin og folat. Sukkererter bør oppbevares i kjøleskap, ved 2-4 grader. Pakk dem gjerne inn i en plastpose eller i en tett plastboks.

Sukkererter fra Season får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.