Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Aspargesbønner

Aspargesbønner er sprø, lange belgfrukter med små erter.

Aspargesbønner

Forberedelser 

Kutt av endene før tilberedning.

Bruksområder

Aspargesbønnene er klare på få minutter, og kan stekes, dampes og kokes. Tilberedningstiden kommer an på hvordan du liker de - noen liker de sprø, andre liker de mykere. Smak underveis! 

Oppbevaring

Aspargesbønner har kort holdbarhet og bør oppbevares i kjøleskap ved 2-4 °C i plastpose eller en tett plastboks.

Ernæring

Aspargesbønner er kalorifattige, inneholder mye kostfiber og en fin kilde til B-vitaminet folat.

Smak 

Aspargesbønnen er nokså ukjent her til lands, men er en favoritt på det franske kjøkkenet. De har typiske grønne smakstoner som ofte kan kjennetegne belgfrukter. Server de som middagstilbehør for et kontinentalt innslag på tallerken! 

Slik lager du kyllingsalat med aspargesbønner: