Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Lag noe godt med squash

Squash er populær verden over og er en skikkelig morsom grønnsak å lage mat med!

Lag noe godt med squash

Mild og nøytral smak

Squash er en grønnsak med mild og nøytral smak. Dette gjør at den er lett å like for både store og små. I tillegg har den en jevn og fast konsistens som betyr at den er super å bruke rå. Den kan faktisk brukes på samme måte som agurk!

Squash passer til alt

Den unike squashen skiller seg fra andre grønnsaker ved at den har en helt spesiell egenskap – den kan nemlig trekke til seg smaken, aromaen og lukten til det den tilberedes med. Dette gjør den til en av de mest anvendelige grønnsakene vi har. Squashen passer til alt, enten du lager mat fra det indiske eller asiatiske kjøkken. Den kan spises rå, stekt, bakt, grillet og fritert og kan serveres i skiver, strimler og terninger. Her er det virkelig bare å brette opp ermene og prøve seg fram!

Vil du prøve noe annerledes med squashen? Squashspaghetti er enkelt å lage, og du trenger ikke spesielt kjøkkenutstyr for å få fine pastaremser, bare se her.

Squashen er kalorifattig, men rik på fiber. Den er også en fin kilde til folat, vitamin C og mineralet kalium. Squash får kuldeskader dersom den oppbevares under 10 grader, den bør derfor ikke ligge i kjøleskapet. Den trives aller best ved 12–14 grader. Oppbevar squashen i en tett plastboks eller plastpose, så unngår du at den tørker ut.

Squash er en utrolig anvendelig grønnsak – kanskje du vil prøve deg på noen squashruller med ricotta?

Squash fra Season får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.