Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Gode, grønne aspargesbønner

Aspargesbønner er en dekorativ grønnsak som både ser fin ut og smaker ordentlig godt!

Gode, grønne aspargesbønner

Karakteristiske smakstoner

Aspargesbønner er en svært populær grønnsak hos våre europeiske naboer, og stadig fler av oss får øynene opp for denne milde bønnen. Den er nemlig rask å tilberede og har mange bruksområder. Aspargesbønner har en karakteristisk smak som man kan kjenne igjen fra andre belgvekster og de grønne smakstonene kommer ekstra godt fram når de varmebehandles.

Visste du at?

Aspargesbønner blir også kalt franske bønner og delikatessebønner. Selv om de blir kalt aspargesbønner er de ikke i slekt med aspargesen, og har en helt ulik smak.

Aspargesbønner til hverdags

Aspargesbønner er en svært allsidig grønnsak og kan brukes til utrolig mye, til tross for at de lenge har blitt forbundet med å være tilbehør til helgemat som biff og béarnaise. Bare kutt av stilkfestet og de er klare til bruk! De kan kokes, stekes, dampes, stues eller wokkes og trenger kun kort varmebehandling før den er klar for servering. De er gode i suppe, gratenger eller som snacks.

Tips!

Spar tid ved å kutte aspargesbønnene samtidig – skyv bønnene inntil knivbladet og skjær av endene.

Aspargesbønner inneholder mye kostfiber, samtidig som at de er kalorifattige og en flott kilde til folat. De bør oppbevares i kjøleskap, ved rundt 2–4 grader. Legg dem i en tett plastboks eller plastpose.

Aspargesbønner fra Season får du kjøpt hos MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken, CC Mat, Jacob’s og KIWI.