Søt spisspaprika
Søt spisspaprika er en sprø grønnsak med mild smak og mange bruksområder. Den er like god rå som varmebehandlet, noe som gjør den utrolig anvendelig.
![Søt spisspaprika](/siteassets/fotoware/2022/3/oivindhaug_seasons_22-03-02_180502.jpg?width=1300&height=620&mode=crop)
Forberedelser
Skyll spisspaprikaen og fjern stilken, den hvite membranen og frøene. Del paprikaen som ønskelig – ringer er fint på brødskiva, mens strimler er supert i wokken.
Bruksområder
Den søt spisspaprika kan spises både rå og varmebehandlet. Rå spisspaprika er godt på brødskiva, i salater eller som tilbehør til ost og kjeks. Dersom du vil varmebehandle den er spisspaprika god i gryteretter og wok, og kan også syltes, gratineres, ovnsbakes, stekes eller grilles.
Oppbevaring
Søt spisspaprika holder seg best i temperaturer mellom 8–12 grader, gjerne i en plastpose eller plastboks.
Ernæring
Søt paprika er kalorifattig, men full av kostfiber. Den er rik på betakaroten og vitamin C. I tillegg er den også en kilde til vitamin B6.
Smak
Spisspaprika er mild og aromatisk og har en søt smak.