Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Sunt julegodt som frister

Gjør det enkelt for familien å velge sunne alternativer i julen. Med disse triksene vil store og små kaste seg over fruktfatet.

Sunt julegodt som frister

I julen elsker vi å servere godsaker, som ser fine ut og smaker hjemmelaget. Alt som frister trenger likevel ikke å være tilsatt sukker. Vi har samlet masse smågodt, som inneholder frukt og grønt i regnbuens farger.

På et vipps lager du juletrær av appelsiner og nisser med jordbærhatter. Kun fantasien setter grenser. Plasser fruktfatet ved siden av de tradisjonelle pepperkakene, og kos dere med både «5 om dagen» og julekaker.

Her kommer våre tips!

 

Bruk pepperkakeformer
Finn fram dine favorittfrukter og juleformer. Lag trær av vannmelon, stjerner av honningmelon og hjerter av kiwi. Prøv også å bruke formene på grønnsaker, som kålrot og squash.

Får du rester fra utkuttingen, er de perfekte i smoothie og salat.

Appelsinjuletrær
Kutt appelsinen i runde skiver, på langs. Del alle skivene i to, men spar én skive. Den siste kan du skjære ut i stjerneform. Dander skivene og stjernen på et fat, akkurat som et juletre.

Små nisser og snømenn
Druer, banan, jordbær og mini marshmallows blir fort en nisse. Finn fram noen små grillspyd, eller kut lange grillspyd i mindre deler. Skjær en banan i skiver, og tre en drue, en bananskive, et jordbær og en marshmallows på hvert spyd.

Du kan også ha flere bananskiver på samme spyd. Det blir en snømann. Ha på en jordbærlue til slutt, og legg på rosiner til knapper og øyne.

Et tre av sukkererter
Kutt ut appelsinstjernen med en kniv eller en pepperkakeform. Legg sukkerertene etter hverandre på et fat, så de likner en julegran. Lag gjerne et stort fat med flere trær. Disse blir garantert spist opp, på null komma niks.